Trenutek, ko si želiš sestopa s križa

,

»Sara, od kod veselje, ki ga izžarevaš, kljub zdravstvenem stanju, v katerem si?« me je vprašala stanovska kolegica, ko sva se ta teden srečali pred sodiščem.

Menim, da nas je na splošno strah vstajenjskega veselja, zato so naša življenja videti kot pogreb. To sem spoznala in občutim, da v tem prostoru tukaj in sedaj nisem nikoli sama.

V tem je skrivnost mojega veselja

Bojimo se veselja. Lažje je misliti: »Ja, ja, mogoče Bog res obstaja, samo da je tam daleč; Jezus je najbrž res vstal, a je tam daleč.« Živimo na distanci. Bojimo se bližine, tudi bližine sočloveka se bojimo, ker nam ta daje veselje. Nekateri lažje živijo v mraku kot pa v luči veselja.

Vesela sem, da lahko živim, pa čeprav s pripomočki, ki mi dajejo sposobnost dihanja in hranjenja ter premikanja; vesela, da hodim po poteh blagrov; vesela, da sem z Njim in v bližini, ne na distanci s svojimi dragimi. Zakaj in čemu smo velikokrat vznemirjeni, ko pride k nam veselje, zakaj smo polni strahu?

Moje življenje je postalo dialog z Ljubimcem moje duše, kajti On je vedno z mano, vedno je z mojimi težavami, z mojimi dobrimi deli. V tem je skrivnost mojega veselja. Kolikokrat nisem bila in nisem, ker me je bilo in me je strah!

Ko se zavem, da s križem nisem bila poražena, se naseli veselje.

Preizkušnja nas prečiščuje

Ko se zdi, da je vse izgubljeno, ko ni več nikogar, ko se počutiš osamljenega, takrat posreduje On z močjo vstajenja.

Vstajenje ni srečen konec zgodbe, ampak je poseg v Življenje, kjer se lomi upanje. V trenutku, ko se zdi vse pogubljeno, v trenutku bolečine, ko si želiš sestopa s križa, takrat je trenutek, ki je podoben vstajenju. Noč je najtemnejša tik pred zarjo, preden vzide sonce.

Ko v določenih okoliščinah našega življenja ne najdemo izhoda iz naših težav, ko se pogrezamo v temo, je to trenutek popolnega ponižanja in izničenja, je čas, ko doživljamo, da smo krhki in zmotljivi. V tem tednu sva z Bojanom vzela v roke križ in ga mnogokrat poljubila ter v mislih izrekala: »Hvala, Ljubimec moje duše!«

V trenutku preizkušnje se pokaže moja vera, hkrati pa se pokažejo tudi slabosti in moja krhkost.

Vesela sem, da v tem času preizkušnje zmorem negovati in krepiti družinske in prijateljske odnose. Preizkušnja naše odnose prečiščuje in utrjuje.


* Zapis je vzet iz Sarine knjige DA, Življenje!
Foto (zgoraj): Adma

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja