Molitev je rešitev!

, ,

Se še spomnite 24. februarja 2022, ko se je začela ruska invazija na Ukrajino? Naslovnice spletnih in tiskanih medijev so preplavile podobe uničenja, smrti, groze. Verjetno takrat ni bilo družine, ki v svojo molitev ne bi vključila prošnje za mir. V naši družini smo v tistem času sprejeli odločitev, da v večerno molitev vključimo molitev k nadangelu Mihaelu, zavetniku glavnega mesta Kijev.

Vojna v Ukrajini se je umaknila z naslovnic. A še vedno traja. Ali vztrajamo tudi mi, v naši molitvi?

V preteklih tednih naslovnice polni invazija na Gazo. Spet podobe uničenja, smrti nedolžnih otrok, takšne in drugačne informacije, ki v nas vzbujajo občutke nemoči, strahu, jeze …

Mir je dobrina

Po miru hrepenimo vsi. Pa ne mislim samo na svetovni mir. Mislim tudi na mir v naši domovini, našem kraju, naši družini. Nenazadnje mir v srcu vsakega od nas.

Jezus v Janezovem evangeliju pravi: Mir vam zapustim, svoj mir vam dam; ne kakor daje svet, ga vam jaz dam. Vaše srce naj se ne vznemirja in se ne plaši. (Jn 14, 27.)

Jezusovo zagotovilo, da nam lahko on podari mir, ki ga svet ne more dati, nam je lahko v tolažbo, ko nas preplavljajo občutki strahu in nemoči. Toda Jezus nam je dal tudi orodje – prvo pomoč, ki jo lahko nudimo človeku v stiski, ne glede na to, kako daleč od nas se ta stiska odvija. Molitev.

Zakonci in družine, molimo za mir!

Družina in Življenje združuje več tisoč družin. Kako velika “molitvena vojska” je to! Do nas prihaja veliko različnih pobud za molitev – za posameznike, ki trpijo v hudih boleznih, za družine in zakonce v stiskah … V zadnjem času pa tudi vse več pobud za molitev za mir.

Zato res vabimo vse zakonce in družine, da v svoje molitve namene vključimo molitev za mir: ob jutranji ali večerni molitvi, molitvi pred jedjo ali ob molitvi Angelovega češčenja. Zvon domače cerkve, ki je našim prednikom služil kot eno prvih »sredstev obveščanja«, nas večkrat dnevno povabi k molitvi. Ob petkih nas ob tretji uri spomni na uro Jezusove smrti.

Vse te tradicije, ki so bile našim prednikom svete in skoraj vgrajene v genski zapis, se danes izgubljajo. In tako se izgublja tudi molitev. Toda potreb za molitev ni nič manj, kvečjemu več.

Molitev je rešitev, saj spreminja naša srca. Mir pa se začenja prav v srcih ljudi.

Z vami delimo nekaj molitvenih pobud in vas vabimo, da se pridružite po svojih močeh (eden od predlogov pričakuje le 1 minuto na dan):

1 reply
  1. Anastasia says:

    Sama sicer nisem verna, a spoštujem vero, ker uči dobro… Taka dobrina je tudi mir… Za Ukrajino, Izrael, Palestino, Jemen, Južni Sudan… Premalo se zavedamo, da smo otroci istega planeta, matere Zemlje, smo bratje in sestre…

    Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja