Trije konkretni predlogi za letošnjo adventno pripravo

,

Že veste, kako se boste pripravili na letošnji božič? Osebno ali v paru, v družini ali pa še širše povezani … Izpostavljamo tri konkretne predloge adventne priprave, ki ponujajo več možnosti sodelovanja in se ne izključujejo. Vabljeni “v akcijo”!


25 kilometrov do božiča

S ponosom povemo, da je najbolj aktivna in zabavna adventna akcija nastala v domu našega regijskega voditeljskega para, napisala jo je Mojca Koren Lapajne! Koncept te akcije je nekoliko drugačen od običajnih: gre za komplet petindvajsetih kartic, ki nas vsak dan spodbudijo, da skupaj z družino na sprehodu opravimo en izziv.

Poleg tega ponudijo nekaj iztočnic za pogovor in zaključno misel, ki je povezana z opravljeno nalogo tako, da si bomo prehojeni kilometer še dolgo (in morda celo za vedno) zapomnili. Komplet zagotavlja aktiven in popolnoma drugače doživet advent – in vsak kilometer bomo bliže Jezusu!

Komplet kartic 25 kilometrov do božiča lahko kupimo v spletni trgovini ali v kateri od katoliških knjigarn.

Korak za korakom. Kilometer za kilometrom. Pripravljeni? Pojdimo! ?

Adventna akcija: Cerkev na poti!

Svetopisemska družba Slovenije je pripravila adventno akcijo z naslovom Cerkev na poti, ki bo osvetila razmišljanja o Cerkvi, skupnosti vseh verujočih. V njej smo zbrani zelo različni ljudje, kar nas včasih navdušuje, spet drugič se zaradi tega soočamo z izzivi, kako se sprejemati v naši različnosti. Vsakodnevno razmišljanje ob Božji besedi želi odpirati vprašanja, ki nas danes žulijo o Cerkvi. Prav tako bodo premišljevanja osvetlila, kaj je njeno bistvo in zakaj je Cerkev pri oznanjevanju evangelija preganjana.

 • Branje v aplikaciji Youversion

  Če želite adventno premišljevanje brati v aplikaciji Youversion sami ali s prijatelji, kliknite na to povezavo Cerkev na poti. Tam boste našli dnevni svetopisemski odlomek in kratko razmišljanje.

 • Poslušanje posnetkov

  Če bi želeli poslušati odlomek in razmišljanje v avdio obliki, se prijavite na prejemanje po e-pošti (na tej povezavi). Vsak dan boste po e-pošti prejeli avdio posnetek svetopisemskega odlomka iz projekta Prisluhni Besedi. Sledilo bo kratko razmišljanje ob odlomku in spodbuda za dan. Razmišljanja je pripravila s. Metka Kos, brala pa jih bo Tadeja Sax.

 • Zoom srečanja

  V času adventne akcije bosta na voljo tudi skupini Ecclesia preko Zoom-a, kjer si boste lahko enkrat tedensko podelili, kako vas nagovarja dnevni svetopisemski odlomek. Za ta srečanja je potrebna prijava na email.

Adventni vodič k Jezusu

Ste se kdaj odpravili v gore, pa niste točno vedeli, katero pot izbrati, da bi prišli na cilj? Se nam nekaj podobnega dogaja na začetku tega adventa, ko ne vemo, katero pot izbrati, da bi na božično noč našli Jezusa?

Člani ekipe #deliJezusa z letošnjo adventno akcijo vabijo, da se skupaj odpravimo iskat novorojenega Jezusa. Da bi izbrali pravo pot, so tokrat pripravili akcijo z naslovom Adventni vodič k Jezusu.

V adventnem vodiču najdemo:

 • štiri kateheze o močnem delovanju prerokov,

 • štiri pričevanja bratov ali sester v Kristusu o njihovi poti k Jezusu,

 • štiri skupne večere, preživete v molitvi pred Bogom.

Adventna akcija se prične v ponedeljek, 28. novembra 2022. Več na tej povezavi.


Vir: svetopismo.si, portal.pridi.com
Naslovna fotografija: Canva

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja