Druženje z Marijo

Začel se je mesec maj. Marijin mesec. Tudi letos smo povabljeni k šmarničnemu branju. Za vas smo izbrali nekaj različnih predlogov, saj zaradi epidemije še ni možno organizirati šmarničnega branja po župnijah.

“Uradne” šmarnice za leto 2020

Za otroke so letos predlagane šmarnice: Največji dar, avtorice Marjete Cerar. Če nimate svoje knjige, jim lahko prisluhnete tukaj:

Šmarnice za odrasle pa so: Sveti Janez Henrik Newman, Bogdana Dolenca. Župnija Celje – sv. Cecilija jih bo za otroke in odrasle objavljala vsak dan sproti.

Drugi predlogi šmarničnega branja

Izbrali smo še nekaj drugih predlogov za šmarnično branje.

Revija Beseda med nami: majska številka je brezplačna. O tem smo že pisali TUKAJ.

“Z Marijo in svetniki skozi mesec maj”: šmarnice, ki jih je za letošnje leto pripravil kapucin, br. Klemen Verdev.

Šmarnice z Marijo iz Fatime: letos obhajamo dvestoletnico smrti Jacinte Marto, ene od treh vidcev iz Fatime. S. Joži Merlak je posredovala šmarnice, ki so posebej primerne za predšolske otroke. Sicer obsegajo le 21 dni (ker so bile namenjene branju samo med tednom). Vabljeni tudi k ogledu kateheze o šmarnicah:

Druženje z Marijo in Jezusom

Seveda si lahko organizirate šmarnično pobožnost v svoji družini povsem po svoje. Najbolj pomembno je, da si vzamemo čas in se družimo z Marijo in Jezusom. Zato je lepo, če povežemo šmarnično branje predvsem z obiskom sv. maše (prek spleta).

Tudi Sveto pismo je primerna knjiga za šmarnično branje. Tako bomo vedno bolj podobni Mariji, ki je “vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu.” (Lk 2,19)


Foto: pixabay

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja