Vse pripomore k dobremu

Imela sem prijeten konec tedna in sem na službo kar pozabila – vsaj do nedelje zvečer, ko sem morala nastaviti budilko bolj zgodaj. Kot vsak prvi petek v mesecu sva nameravala tudi ta petek oditi na Brezje, tam sprejeti zakrament svete spovedi, počastiti Jezusovo srce in se pri Mami še malo potolažiti. Pa nama je šlo tokrat vse narobe … Odločila sva se, da morava vse to nadoknaditi v soboto. In res mi je bilo pri spovedi dano novo spoznanje: kako zelo je pomembno, da na raznih sestankih in srečanjih posredujem Božjo ljubezen. Ni treba, da govorim o Jezusu, saj za to dejansko ni priložnosti (razen nekaj redkih izjem). Lahko pa sejem prijaznost in dobrohotnost in izžarevam Jezusovo ljubezen. Nekoč sem slišala naj blagoslavljamo ljudi v mislih. Že že, vendar tudi to ni vedno lahko! Ni lahko, ko ti kdo izsili prednost, ko te šef pokliče in ti da nove zadolžitve, ko se ti zdi, da te ljudje ne slišijo oziroma te prizadenejo najbližji … Ni lahko, ko čutiš in slišiš toliko slabega govorjenja med ljudmi, toliko čudnih, nenormalnih novic na radiu, internetu (TV že dolgo ne gledam več). Vendar jer to (blagoslavljanje) preverjeno. Vedno deluje!

Na začetku novega tedna sem imela zahtevno preizkušnjo. Ko sem se zjutraj peljala v službo, sem Boga prosila, naj mi pomaga, naj me pelje po pravih poteh, naj mi prave besede polaga v usta in mi omogoči pošteno delo … Prosila sem ga tudi za druge, da bi bili pripravljeni sodelovati, da dan uspe, kot sem načrtovala. Zelo sem se bala, da ne bom uspešna. In res. Vse je šlo kot po maslu. Ljudje so bili izjemno prijazni do mene in sodelavcev, pripravljeni na pogovore in sodelovanje. Vsi so bili umirjeni. Neverjetno hitro se je vse odvilo, tako da sem uspela obveznosti končati pravočasno. Ko sem se vračala domov, sem se spomnila Nanj! Kaj vse mi je dal ta dan!

In to ni bil osamljen primer. V preteklem tednu je moja izročitev Bogu obrodila veliko sadov. Sama ne bi zmogla. Najbolj prijetno pa je, da Bog razume moje stiske, me prime za roko, ter mi namigne: »Vse zmoreš z Menoj, ki ti dajem moč (Flp 4,13). Le blizu mi bodi in odpri svoje srce in vse bo pripomoglo k dobremu …

N. N.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja