Velikonočno voščilo

Kako drugačna je letos Velika noč! Če smo imeli v preteklosti izgovor, češ, da nimamo časa zase, za bližnje in za Boga, zdaj tega izgovora nimamo. Bog sam je »pomnožil čas« in nam ga podaril.

Ko je pred več kot 2000 leti po preprostem judovskem dekletu vstopil v čas in prostor, ga »njegovi« niso prepoznali in sprejeli. Bili so zaslepljeni in zaparkirani v svoje razumevanje Boga. Bili so »zidarji«, ki so zavrgli kamen, ki je postal Vogelni kamen. Kaj pa mi? Smo jim podobni, ali prepoznamo ta Vogelni kamen in želimo svoje življenje na njem graditi?

V svojem imenu in v imenu najinih sodelavcev, vsem nam želiva, da bi nas Jezusovo zmagoslavno vstajenje močno nagovorilo, da bi razumeli, da je njegova zmaga nad smrtjo in bolečino Njegov dar za vsakogar izmed nas. To je Njegova vstopnica za nebesa, ki je nismo in je ne moremo zaslužiti, prav pa je, da jo s ponižnostjo in z veseljem v srcu sprejmemo in se zanjo iskreno zahvalimo.

Naj bodo letošnji velikonočni prazniki za vsakogar izmed nas zares prazniki veselja in okrepljenega notranjega upanja in zaupanja v brezpogojno Božjo ljubezen. ALELUJA! Kristus je vstal in živi!

Dani in Vilma Siter

Foto: Aleš Čerin

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja