Stotinke za odnose: DiŽ-eve duhovne spodbude

,

Dani je konec tedna razmišljal, da, če smo odpovedali vse spomladanske seminarje (da, prav vsi so odpovedani), moramo najti drug način, da se DiŽ-evci povežemo med seboj.

In porodila se je ideja (ki se sicer rojeva že dlje časa, porod pa je bil kar naporen in ne brez bolečin, auč) o kratkih videih, ki smo jih poimenovali Stotinke za odnose, pa ob preobilici vsega drugega dela zanje doslej ni bilo časa.

Tukaj je prvi

V katerem izveste o kakšnih treh stotinkah govorita Dani in Vilma in zakaj je danes Vilma tako vesela … 🙂

Čemu stotinka?

Ko je Dani začel zjutraj preživljati čas ob Svetem pismu, je običajno najprej prebral en odlomek iz Stare zaveze, en psalm ali pregovor in en odlomek iz Nove zaveze. To mu je vzelo približno četrt ure. Ko je o tem premišljeval, je ugotovil, da je četrt ure pravzaprav dobra stotinka dneva (dan ima 1440 minut) in je to zares minimalen čas, ki ga je želel preživeti z Bogom, da z njim ohrani dober odnos.

Od takrat naprej spodbujamo stotinko (15 minut) za Gospoda na dan. V času “koronakrize” pa si le vzemimo tri stotinke – torej 3-krat 15 minut na dan za najpomembnejše odnose: Bog, mož/žena, otroci.

Kmalu se zopet vidimo v naslednji Stotinki za odnose!

Stotinke bomo objavljali na Facebooku, Youtubu in na naši spletni strani

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja