Stotinke za odnose

Stotinka dneva je (zaokroženo) 15 minut časa na dan. Pri Družini in Življenju jo spodbujamo za gradnjo odnosov: z Bogom, s sozakoncem, z otroki in bližnjimi …

Najina stotinka leta

Mnogi ste izrazili željo, da bi ju še videli in se nam zopet javljata! Jelka in Jurij pravkar preživljata svojo stotinko leta. Kaj to pomeni in kaj imajo pri vsem skupaj še sladoled ? in dva hrčka ??, izveste v njunem novem vlogu ?

Gradimo … odnose!

Zakonca Jelka in Jurij sta kopala in kopala in kopala in prišla do temeljev! Potem sta že kar precej nasula, da bosta zgradila trden in lep ? odnos.

23.6.2020

Smrdljiva boksarska vreča

Janez in Jerica sta opazila, da je njihova boksarska vreča začela smrdeti. Ko sta jo odprla, sta bila šokirana. To pa ju je vodilo k še enemu spoznanju …

19.6.2020

Deluje!

Zakonca Majda in Robi sta sedaj po preboleli hudi bolezni Robija še bolj trdno prepričana, da Bog resnično deluje. Pretresljivo pričevanje!

16.6.2020

Duhovni imunski sistem

Zakonca Kržišnik pripovedujeta, kako so kot družina v zadnjem obdobju krepili predvsem duhovni imunski sistem, da bi bili čimbolj varni pred okužbami.

9.6.2020

Naša “vojna soba”

Zakonca Janja in Damijan nam razkrijeta, čemu imajo v hiši svojo “vojno sobo”, v kateri pa najdejo predvsem tolažbo, veselje in mir.

5.6.2020

V tandemu ali solo?

Slavi in Gregor sta se na poti z zmenka spraševala, zakaj sta se odločila za tandem in kaj jima pri tem pomaga.

2.6.2020

Kaj pa je zate ljubezen?

Ljubezen je pogosto samo oguljena fraza, menita Tončka in Tine, ki imata vsak svojo prav konkretno predstavo o tem, kaj jima pomeni ljubezen. ?

29.5.2020

Sprejemanje drug drugega

Zakonca Čater pravita, da srečen zakon ni v tem, da najdeš popolnega partnerja, ampak v sprejemanju popolne Božje ljubezni preko nepopolnega zakonca. In da več štejejo dejanja kot besede – tudi pri vzgoji.

26.5.2020

Dobra pastirja

Zakonca Kisilak trosita preproste življenjske modrosti in pravita, da šele zdaj, ko ju otroci učijo, kako je treba živeti, vidita, da sta bila dobra pastirja.

22.5.2020

(Ne)obvladljivi koronažrebec

Zakonca Borut in Polona pripovedujeta, da je njuno življenje v preteklih mesecih podobno “rodeu” na podivjanem žrebcu, čigar vajeti morata držati skupaj, na pomoč pa poklicati še Boga.

19.5.2020

Vse novo!

Zakonca Matjaž in Nada pripovedujeta, kakšen je bil videti njun vsakdan v karanteni in kako bo zdaj po tem obdobju marsikaj novega in drugačnega – nadgrajenega.

18.5.2020

S kavča v Očetov objem

Duhovnik Rafko Klemečič pravi, da bi Jezus danes lahko rekel: “Če me ljubite, boste lahko vstali s kavča in prišli v Očetov objem.”

17.5.2020

Po Mariji k Jezusu

Zakonca Janez in Tatjana se rada zatekata k naši nebeški materi po pomoč. Poznata pa tudi prav poseben trik, kako izginejo vse zakonske težave 😉

16.5.2020

Spravni randi

Zlatko je Eriki pripravil spravni randi z vročo čokolado in njenim najljubšim filmom. Uganete, kateri je to? En namig: “Beeeli cveeeet, cveeet planiiiin …” 🙂

15.5.2020

Ko Jezus privije varovalko

Najstarejši poklic je gotovo električar. Ko je Bog rekel, naj bo luč, so morali električarji imeti narejeno že vso napeljavo. 🙂 Kje in kdaj pa zakonci potrebujemo napeljavo, se sprašujeta Boštjan in Polona.

14.5.2020

Nesi prtljago pod križ

Alenka in Rudi opisujeta, v kakšni duševni stiski se je znašla njuna družina ob pandemiji in kako sta bila primorana marsikaj izpustiti iz vajeti. A svojo prtljago in vajeti sta predala v najboljše roke …

13.5.2020

Kaj pa potem?

Zakonca Petra in Nejc se sprašujeta v kakšen svet se želita vrniti po obdobju karantene in kakšno pot jima pri tem kaže Gospod.

12.5.2020

Najini korona ukrepi

Helena in Primož o tem, katere korona ukrepe bi rada ohranila tudi ob vrnitvi v običajno življenje …

11.5.2020

Obdarjenost

Sabina in Jernej razmišljata s čim vse sta obdarjena: z enim otrokom, z njuno različnostjo, s konflikti … in vedno izbereta hvaležnost!

10.5.2020

On mi daje moč

“Znam biti reven in znam biti v obilju” je stavek, ki družini in zakoncema Bašar veliko pomeni. Sploh sedaj ugotavljata, kako pomembno je znati biti v manjšem razkošju.

9.5.2020

Od Boga oskrbni

Zakonca Robba spoznavata, da je samooskrba dobra in praktična, najboljša pa je “od Boga oskrba”. In to na veliko več področjih, kot samo pri hrani …

8.5.2020

Presenetljivo dobro

Zakonca Bec pravita, da sta se v tem koronskem času morala naučiti živeti po svetopisemskem načelu: “dovolj je dnevu lastna teža”.

7.5.2020

Kako postati svetnik 🙂 ?

“Stvari gredo včasih čisto prepočasi,” ugotavlja Benjamin. Kar nas lahko moti in ovira še najbolj pri osebni in duhovni rasti. Kako si pomagati?

6.5.2020

Spet na zmenku

Marija in Rok sta si končno spet privoščila pravi zmenek. Po napornem obdobju karantene, jima je dobro del. Bi si mislili, da sta “frišno” zaljubljena in ne starša štirih otrok, kajne?

5.5.2020

Božja orientacijska karta

Naš cilj so nebesa, pravi Aleš Čerin. Na tej poti, težki in polni presenečenj pa nam lahko pomagata posebna karta in kompas. Le treba se ju je naučiti uporabljati …

4.5.2020

Za postom vedno pride vstajenje

Zakonca Kocuvan pravita, da je življenje samo včasih lahko post, polno odrekanja svojim načrtom in preizkušenj. A gojita hvaležnost in upanje …

3.5.2020

Lavor zmenek

Zakonca Berčan ne marata rutine, ki se je nekako prikradla tudi v njune zmenke, zato sta si bila primorana izmisliti nove načine – med drugimi “lavor zmenek”.

2.5.2020

Jutranje nastavljanje Soncu

Veliko je priložnosti za nesoglasja in skrbi. Zdravilo? Sabina in Stanč ugotavljata, da ga imamo vedno na voljo: odpuščanje in … Pa tudi pomivanje posode pripomore 🙂

1.5.2020

Spremembe v odnosih

Marko in Katarina sta se z otroki za nekaj mesecev preselila v idilično mestece, a kmalu so ugotovili, da so s seboj prinesli tudi vse svoje stare vzorce …

30.4.2020

100% izkoristek

Zakonca Lotrič sta hvaležna za podarjeni čas, ko so lahko vsi skupaj, kar je pri njih prava redkost.

29.4.2020

Lekcija ene same nogavice

Mojca in Stojan ugotavljata, da so dnevi različni: včasih si vesel, kaj vse ti uspe z Božjo pomočjo narediti v dnevu, včasih pa si ne moreš “obuti niti ene same nogavice”. A Jezus te je vedno vesel.

28.4.2020

Obrnjeni na glavo

Zakonca Horvat o tem, kaj pomeni, če se ti svet obrne na glavo in kako zna Jezus prilepiti poseben obliž 🙂

27.4.2020

Kot dva učenca

“Tudi midva sva večkrat kot učenca, ki Jezusa spoznava šele na koncu, čeprav je ves čas z nama,” pravita Suzana in Mirko.

26.4.2020

Vse svoje skrbi preložite Nanj

Koronavirus je prinesel s seboj številne strahove in skrbi. Kako se z njimi soočajo zdravnica družinske medicine, mož in oče iz domače delavnice in najstniška hči?

25.4.2020

Hvala Bogu za tehnologijo

Uroš in Mateja sta našla pozitivne plati novodobne tehnologije, čeprav ta nikoli ne more zamenjati topline odnosov. Še posebej ne pri 10. pravilu za srečen zakon.

24.4.2020

Šola življenja za celo družino

Zakonca Tikvič sta hvaležna za čas, ki ga posvetita družini, drug drugemu in Bogu.

23.4.2020

Bližina – pekel ali raj?

Ines in David se vprašujeta, ali je karantena dobra za odnose in predlagata prav posebno rešitev za gradnjo odnosov …

22.4.2020

Spomladansko čiščenje odnosov

Poleg čiščenja prostorov in okolice imamo priložnost in čas za “prečiščenje” naših medsebojnih odnosov.

21.4.2020

Visoki obiski

Ivanka in Silvester o zaželenem visokem gostu, ki se jim celo sredi karantene vsak dan pridruži …

20.4.2020

Je Jezus vstal tudi iz mojega groba?

Dani in Vilma se sprašujeta, ali je Jezus res vstal tudi iz mojega groba. Mu dovolimo, da On v nas deluje in nam prinaša vstajensko oznanilo?

19.4.2020

“Nemogoče” postne zaobljube

Jan in Simona ugotavljata, kako se je njunemu sinu “preroško” izpolnila postna zaobljuba in za kaj (oz. za koga) se splača vsak dan vzeti čas …

18.4.2020

Normalni časi

Zakonca Brozovič iz Bele krajine pravita, da sta hvaležna za ta čas in tudi za to, da še vedno lahko na različne načine povabimo drug drugega v svojo bližino …

17.4.2020

Amen, aleluja!

Roman in Rebeka razmišljata ob današnjem evangeliju: nič ni tako groznega, da ne bi mogli čez to. “Amen” pravita. ALELUJA! 🙂

16.4.2020

Vstani in hodi

Za zakonca Fičur je pred enajstimi leti Bog naredil nekaj čudovitega … in strašnega obenem. Pravita, da je bil to Božji sunek njune vere v pravo smer.

15.4.2020

Dam, kar imam

Zakonca Mohorčič sta prepričana, da drug drugemu in svojim otrokom lahko damo le to, kar imamo …

14.4.2020

Kam pa ti letos ne greš v Emavs?

Benjamin v svoji stotinki razmišlja, da je (še posebej za moške!) težko, da ne morejo nikamor. Ampak ob tem, ko so nam bile odvzete možnosti za razne pobege, je pomembno, da skupaj z učencema na poti v Emavs odpremo oči in pogledamo, kaj nas želi Bog ob tem naučiti.

13.4.2020

Tam ga boste videli

Jezus tudi nam danes naroča: “Pojdite domov, tam me boste videli.” Kako poveden je ta stavek prav za ta čas, ko smo večinoma vsi doma, v karanteni, razmišlja kapucin brat Primož Kovač.

12.4.2020

Vse je v Božjih rokah

O strahu v času epidemije zaradi rizičnega otroka s kronično pljučno boleznijo – in zdravilu za strah. O tem, kako zakonca Klemen in Katarina predajata skrbi v Božje roke.

11.4.2020

Luč v temi velikega petka

Vsakdo v svojem življenju kdaj doživi veliki petek. Mateja jih je doživela več in vsak ima v njenem srcu posebno mesto. Vendar Mateja tudi ve, da veliki petek ni konec, ampak da je velikonočno jutro dejstvo, saj je Gospod res vstal in je to naš razlog za veselje!

10.4.2020

Zgled nam je dal

Današnja Božja beseda je pisana za ta čas: nesebična pomoč zdravstvenih delavcev in drugih, ki dobesedno žrtvujejo svoje življenje, da pomagajo drugim – ali nas ni Jezus tega učil?

9.4.2020

Od štanta do štanta

Daniju se je danes nekaj zgodilo. Namesto, da bi zavil na kavo in se dobil s svojim Prijateljem, je “bluzil” od štanta do štanta. Pa to ni bilo prvič …

8.4.2020

Popolnoma nepopolna stotinka

Naša urednica Meta Halas in njen mož Primož: o Judu Iškarijotu, o evharistiji, o motnjah in o štrukeljčkih. Pa še o reviji zraven. In o tem, kako ni treba biti popoln, da te ima Jezus rad, samo verjeti moraš Vanj.

7.4.2020

Skrbimo drug za drugega

Družina Škrobar je zelo vpeta v skrb za bolnega očeta, dedka, tasta. Kako jim to uspeva in kje črpata moč za to zakonca Jan in Danijela?

6.4.2020

Veselje v karanteni

Družina Zupanc pravi, da je pri njih v karanteni veliko smeha, veselja, galsbe, petja in tudi prerekanja. Zato je tako pomembno, da imajo stalnega gosta. Koga?

5.4.2020

“Mrbit” se pa splača

Vilma je Danija spravila v gozd. Na sprehod. In Dani ugotavlja, da ni vsak čas, ki ga preživi z ženo, enak …

4.4.2020

Božja in naša dela

Zakonca Vidic s Police razmišljata o današnji Božji besedi: o tem, kako lahko spoznamo človeka po njegovih delih – kako potem ne bi tudi Boga?

3.4.2020

Ali dovolim Bogu, da je velik?

Zakonca Brumec govorita o tem, zakaj je škoda, če Boga postavljamo v svoje majhne okvirje.

2.4.2020

Skrbno izrabljajte čas

Kaj je skrbno preživet čas? Zakonca Katarina in David Ipavec prepoznavata to prav v jutranji izročitvi dneva Bogu in skrbi drug za drugega: za sozakonca, otroke, prijatelje …

1.4.2020

Občudujemo Božje stvarstvo

Ana pripoveduje, kako se je po preizkušnji bolezni bolje povezala z Bogom, s sozakoncem, z otroki in kje se najbolje razvijejo dolgi in poglobljeni pogovori.

31.3.2020

Na pol povedana zgodba

Zakonca Mitja in Martina Stantič o današnji Božji besedi, o koronavirusu in o tem, kako dobro je, da slišimo tudi drugo plat zgodbe …

30.3.2020

Vse pripomore k dobremu

Koronavirus je marsikomu prekrižal načrte. Tudi Slavku in Saši Štern, ki pa pravita, da “bo že za kaj dobro …”

29.3.2020

Tolažba Božje besede

Marinka Čerin opisuje svoje doživljanje preizkušnje, ko je njen mož Aleš Čerin zbolel za levkemijo, in kje je našla tolažbo v najtežjih trenutkih.

28.3.2020

Medgeneracijsko sobivanje

Pri Nučevih bivajo “ta stari” in “ta mladi” zdaj 2 tedna skupaj. In se učijo drug od drugega …

27.3.2020

Zaupanje v viharju

Družina Kokalj ima za seboj veliko preizkušnjo sinovega zdravljenja … Skozi to viharno obdobje jima je pomagalo nekaj, kar lahko tudi nam sedaj.

26.3.2020

Sneg na materinski dan

Je to popravni izpit narave, se sprašuje Vilma, ker ga za božič nismo imeli? Ali ima za nas še kakšno drugo sporočilo?

25.3.2020

Lahko se odločimo

Ni nas osamil virus, sami smo živeli v slepi ulici … O kakšni odločitvi govori Bojan Doljak v današnji stotinki?

24.3.2020

Kje imaš brata?

Družina Laci preživlja dneve v samoizolaciji na dveh koncih: v Sloveniji in Grčiji. Povsod je lepo, a doma je najlepše … Če pa imaš zraven brata, pa ni tako hudo 🙂

23.3.2020

Nič mi ne manjka

Kako do tega, da “ti nič ne manjka”, sta razmišljala danes zakonca Tomaž in Milena Petan …

22.3.2020

Družinski postni čas

O skupnih sprehodih, igri, pogrešanju prijateljev, dolgčasu in nepogrešanju vrtca ter o prav posebnem križevem potu. Simpatično!

21.3.2020

Ljubi Boga, bližnjega in sebe in pojdi na sprehod

Erika in Zlatko sta se zgodaj zjutraj odpravila na sprehod. Za vse imata pomembno sporočilo …

20.3.2020

Jožefovo

Benjamin se je danes odločil, da bo za svojo ženo pripravil prav posebno stotinko.

19.3.2020

Složno prebivanje

Danes se nam oglašata zakonca Bec iz Ljubljane. Poglejte si njihov urnik s spodbudo “kako dobro in prijetno je prebivati v složnosti” …

18.3.2020

Antivirusna zaščita

Dani je zjutraj ujel Vilmo v njenem “kujavniku”. Poglejte si, kakšno antivirusno zaščito priporoča Vilma …

17.3.2020

Iz DiŽ-eve kar antene 🙂

O kakšnih treh stotinkah govorita Dani in Vilma? In zakaj je Vilma danes tako vesela?

16.3.2020

Nagovor pred velikim tednom (2018)

26.3.2018

Vir: Dani Siter

O zaparkiranosti in odparkiranju

22.3.2018

Vir: Dani Siter

Kaj v zak. skupinah počnejo moški?

18.3.2018

O zakonskih skupinah

18.3.2018

Verjamemo v srečne družine!

16.1.2018

Boris in Polona Greif o seminarju Čuječnost sredi vsakdanjega hrupa

29.11.2017