Srečanje najožjih sodelavcev DiŽ – regijskih voditeljskih parov

, ,

V Družini in Življenju trenutno deluje več kot 230 zakonskih skupin. Da bi vsem voditeljskim parom zakonskih skupin zagotovili potrebno pomoč in podporo pri opravljanju njihovega poslanstva, so zakonske skupine organizirane v regije. Regije vodijo izkušeni regijski voditeljski pari.

Naši najožji sodelavci

V letu 2019 smo, z željo po večji povezanosti zakonskih skupin postavili 25 regij in vanje razporedili obstoječe zakonske skupine.

Regijski voditelji pari so najožji sodelavci DiŽ. So tisti, na katere se obrnete, ko potrebujete nasvet pri vodenju zakonske skupine ali ko razmišljate o ustanovitvi nove zakonske skupine. Mentorirajo nove voditeljske pare in jim s svojimi izkušnjami pomagajo.

Srečanji v Novi Cerkvi in Ljubljani

V januarju smo se na dveh srečanjih (v Novi Cerkvi in v Ljubljani) srečali vsi regijski voditeljski pari. Preko nagovora Danija in Vilme smo spoznavali, kaj je naših 5 hlebov in dve ribi, ki jih imamo na razpolago, da nasitimo večtisočglavo množico.

Velikokrat se počutimo, da nimamo vsega, kar bi potrebovali pri opravljanju svojega poslanstva (vodenje regij). Da nam manjka moči, idej, morda tudi vztrajnosti. Toda, če to pomanjkanje, ki ga imamo, izročimo Gospodu, on to blagoslovi, pomnoži in nam vrne v obilju.

Učili pa smo se tudi, kako kot regijski voditeljski pari vključevati zakonce v zakonskih skupinah v konkretne naloge, da ne bi sami pregoreli in da na ta način tudi krepimo dve temeljni naravnanosti DiŽ: gremo na široko in dajemo naprej.

Regijski voditeljski pari so podelili, kako so v preteklem letu navezovali stike z voditeljskimi pari; predstavili so utrip zakonskih skupin v njim zaupanih regijah in nakazali na določene težave, s katerimi se srečujejo.

Sledijo srečanja voditeljskih parov po vsej Sloveniji

Regijski voditeljski pari se vsaj enkrat letno srečajo z voditeljskimi pari vseh zakonskih skupin v svoji regiji. Srečanje obsega slavljenje (ali sveto mašo), premišljevanje ob Božji besedi, podelitev življenja posameznih zakonskih skupin in nekaj informacij o ključnih dogodkih DiŽ v letu 2020.

Regijska srečanja se bodo odvijala predvsem v naslednjih dveh mesecih, zato vse voditeljske pare zakonskih skupin prisrčno vabimo, da se jih udeležite.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja