So stvari, ki jih ne razumemo, zato lahko le verujemo, da so!

Saj res,

kaj pa je to onstranstvo? Pri vsem tem je smešno, da ne vemo, kaj je onstranstvo, pa ga nekateri celo upajo zanikati – pravijo, da ne obstaja.

Prebiral sem drobno knjižico o blaženi Mariam iz Betlehema. Nagovoril me je odlomek, ki govori o njenem očetu, ki je na smrtni postelji, ko je bilo mali Mariam komaj tri leta, malo deklico vzel v naročje in molil: »Oče Jožef, jaz, oče te deklice, odhajam, vendar tebi izročam tega otroka. Bodi sedaj ti njen oče! Bodi njen oče!« Potem se je obrnil še k Mariji in rekel: »Izročam ti svojega otroka. Bodi ji mama in jo vedno varuj!« In potem je izdihnil. Ganljivo.

Tudi sam sem bil na nek način položen v naročje svetega Jožefa. Še preden sem se rodil je sveti Jožef moji mami na poseben način povedal, da hoče, da živim. Zato večkrat rečem, da je sveti Jožef kriv, da sem živ. Pa ni le kriv, da sem živ, pač pa verjamem, da me na skrivnosten način varuje, vodi in mi pomaga skozi življenje.

Ob tem sem pomislil, koliko staršev danes nemočno opazuje, kako se njihovi otroci izgubljajo v svetu niča, kako se oklepajo vrednot tega sveta, kako zapuščajo vero in svetinje, ki so staršem nekoč veliko pomenile in so želeli, da bi jih posvojili tudi njihovi otroci …

Dragi starši! Če menite, da ste res tako nemočni, naredite to, kar je naredil oče blažene Mariam – v molitvi ponižno izročite svoje odraščajoče in odrasle otroke v skrb svetemu Jožefu. Takole recite: »Sveti Jožef, poglej kako sem nemočen. Zdi se mi, kot da svojim otrokom ne znam in ne morem biti več pravi oče/mati. Izročam jih tebi in te prosim, bodi jim ti oče, bodi jim oče. Varuj jih in jih zopet pripelji v Očetovo hišo!« Prav tako podobno prosite Marijo, naj bo ona njihova mama. Naj jih ona varuje in usmerja na življenjskih poteh.

In verjemite, da se bo zgodilo. Morda boste vi samo enkrat to molitev iskreno molili in boste nanjo pozabili. Bog pa ne bo pozabil in tudi sveti Jožef ne in mati Marija tudi ne. Korajža velja! Pravijo, da je zanimivo gledati svetnike na delu. Pa poglejmo, kaj lahko naredijo (pa ne pozabimo jih prej prositi in jim izročiti svoje skrbi).

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja