Regijska srečanja voditeljskih parov: Borimo se za vsak zakon in vsako družino

, ,

Po dveh letih okrnjenega srečavanja preko ekranov se je v letošnji pomladi končno pokazala možnost, da se voditeljski pari zakonskih skupin Družine in Življenja srečamo v živo. V zadnjem mesecu tako ni bilo tedna, ko se ne bi na enem od koncev Slovenije odvilo regijsko srečanje voditeljskih parov.

Kaj se dogaja “na terenu”

V regijah se srečujejo voditeljski pari skupin, ki so si zelo različne po času delovanja; v nekaterih so pari, ki so šele dobro stopili na skupno pot, spet v drugih pa že babice in dedki, ki imajo za sabo že veliko življenjskih izkušenj. Prav ta raznolikost skupin in voditeljskih parov je tista, iz katere črpamo, se drug od drugega učimo in se vzpodbujamo na poti služenja zakoncem.

Ugotavljali smo, kako je obdobje epidemije zaznamovalo skupine; le-te so se soočale z vprašanjem, kako ohranjati povezanost, kako se odlepiti od ekranov in si vzeti čas za srečanja v živo.

Priložnosti, da (še bolj) hodimo skupaj

Voditeljski pari izpostavljajo potrebo po duhovni formaciji, saj imajo čedalje več skupin, ki delujejo brez duhovnih spremljevalcev. V Družini in Življenju smo prav v ta namen začeli s srečanji ob Svetem pismu, ki potekajo vsak zadnji ponedeljek v mesecu preko zoom-a in smo jih poimenovali Hodimo skupaj z Božjo besedo.

Regijska srečanja so dragocena, saj predstavljajo skupnost, v kateri se medsebojno bogatimo. Pomagajo nam ozavestiti, da je zakonska skupina, ki jo vodimo, del velike družine zakonskih skupin Družine in Življenja. Družine, ki skupaj hodi po poti gradnje odnosov. Družine, ki ima skupnega Očeta. Tistega, ki nas vedno znova vabi, naj se borimo za vsak par. Za vsak zakon, za vsako družino.


0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja