Preden kličeš krovca, najprej pokliči Svetega Duha

Na začetku našega skupnega sobivanja sem njene vzklike: »Pridi, Sveti Duh« ob vsaki novici ali prošnji sprejemala s prikritim zavijanjem z očmi.

Pred nekaj meseci se je na enem od dimnikov na naši hiši skoraj utrgala strešica, ki prekriva dimnik. Eden od nosilcev je popustil. Ob močnem vetru je bilo slišati strašljivo udarjanje strešice ob vrh dimnika. Mož je poklical mojstra, krovca. Mojster mu je obljubil, da pride pogledat naslednji teden. Kot se pri mojstrih rado zgodi, je na obljubo pozabil. Ko se je veter umiril, smo na nujnost opravila pozabili tudi mi.

Toda ob naslednjem močnem vetru nas je zvok s strehe spomnil na neizpolnjen dolg. Mož je spet poklical mojstra, mu pošiljal sporočila… Toda odziva ni bilo. Ko smo že skoraj obupali in razmišljali o tem, koga lahko še pokličemo, ki se spozna na take stvari, je moževa mama ponudila pomoč: »Ga bom poklicala jaz!«

Sama pri sebi sem si mislila: če ga mož ni uspel priklicati, kako bo uspelo mami? Že naslednji dan mama pride povedat, da mojster prihaja na ogled. Res je prišel, izmeril strešico in nekaj tednov kasneje je vrh dimnika krasila nova, trdna strešica.

“Halo, Sveti Duh, si tam?”

Ko sem razmišljala o tem, kako vendar je mami uspelo priklicati mojstra, sem se spomnila, da mama vedno, kadar se loti kakšne naloge, kot je na primer telefonski klic krovcu, na pomoč pokliče Svetega duha.

Vendar Jezus ne želi, da delamo stvari s svojimi močmi in kličemo na pomoč šele, ko se nam zalomi.

Na začetku našega skupnega sobivanja sem njene vzklike: »Pridi, Sveti Duh« ob vsaki novici ali prošnji sprejemala s prikritim zavijanjem z očmi, saj sem si mislila, da za čisto vsako »malenkost« res ni treba klicati Svetega Duha na pomoč. Prepričana sem namreč bila, da ljudje večino stvari lahko opravimo s svojim znanjem, s svojimi močmi.

Vsak klic na pomoč sem dojemala kot znamenje šibkosti. Vendar Jezus ne želi, da delamo stvari s svojimi močmi in kličemo na pomoč šele, ko se nam zalomi. On želi, da v vsako delo že v začetku povabimo Njega.

Sama sem se v zgodbi s krovcem naučila, da je potrebno imeti v telefonskem imeniku shranjeno tudi »številko« Svetega Duha. Naj bo to tista številka, ki jo bomo redno klicali, vsak trenutek vsega dneva.

Foto: Mateus Campos Felipe, Yura FreshUnsplash

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja