Leto hvaležnosti za Družino in Življenje

,

Leto 2021. Še eno koronsko leto. Za Družino in Življenje tudi leto sprememb, saj smo v to leto vstopili s pomlajenim vodstvom, z Benjaminom Siterjem na čelu. Kljub številnim omejitvam zaradi epidemije, smo bili ob pogledu na vse opravljeno ganjeni.

Kajti tudi v teh okoliščinah smo prepoznavali in okušali sadove Božjega delovanja. V odnosih. V zakonih in družinah.

Naša skupnost, Družina in Življenje, se počasi, a vztrajno širi

Nastajajo nove zakonske skupine. V preteklem letu smo jih ustanavljali tudi preko zoom-a. Prvič smo na tak način izvedli tudi moški zajtrk, pričevanja in celo nadaljevalni vikend seminar.

Ugotovili smo, da za Boga ni omejitev. Da deluje tudi preko spleta. In da v svoji previdnosti vsake okoliščine lahko obrne v dobro.

S pomočjo donatorjev in zagnane ekipe smo pridobili nove prostore na sedežu društva ter v njih opremili studio za snemanje video vsebin. Še eden od projektov, o katerih smo dolgo sanjali, pa nam jih je bilo dano uresničiti prav zdaj. V preteklem letu smo posneli veliko kvalitetnih oddaj in prejeli številne besede zahvale posameznikov in zakoncev, ki so v njih prepoznali svoje stiske in v povedanem našli nekaj zase.

Hvaležni smo, da smo kljub omejitvam uspeli izpeljati precej dogodkov tudi v živo:

dva počitniško-duhovna tedna za družine v Veržeju, dva temeljna seminarja na Rogli, nadaljevalni seminar v Čatežu, seminar o denarju v Veržeju ter srečanje za voditeljske pare v Želimljem. Načrti so bili seveda precej bolj smeli, toda za prav vsak seminar v živo smo iz srca hvaležni!

V Družini in Življenju imamo ožjo ekipo sodelavcev, ki so se delu v DiŽ posvetili profesionalno, toda za delovanje v resnici skrbi veliko širša ekipa, ki jo sestavljajo naši regijski voditeljski pari, pričevalci, govorniki na seminarjih, pisci za revijo in splet … Pa tudi voditeljski pari in duhovni spremljevalci zakonskih skupin in nenazadnje vsi člani zakonskih skupin in naročniki revije in spletnih novic, ki nas podpirate na različne načine, tudi z molitvijo in finančno pomočjo.

Dragi prijatelji, veliko delo je bilo opravljeno v tem letu in Bogu hvala za to. Hvala pa tudi prav vsakomur od vas.

Vsem, ki prispevate svoj delež – vodite zakonske skupine, pričujete, darujete, oznanjate veselo novico. Hvala za vsak izvod revije, ki ste ga podarili zakoncem v stiski. Za vsako deljeno objavo na družbenih omrežjih. Za vsako priporočilo za udeležbo na seminarjih.

Preteklo leto nas še bolj potrjuje v prepričanju, da je poslanstvo, ki ga opravljamo, ključno. Namenoma graditi odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej. Hvala vam, ker lahko to delamo skupaj, In hvala Bogu, ki nas pri tem vodi in blagoslavlja.


Foto: arhiv Družine in Življenja

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja