Kdo so katoličani? (VIDEO)

,

Vabimo k ogledu oddaje Obzorja duha, v katerem sta Dani in Vilma Siter spregovorila o nekaterih predsodkih, ki jih imamo kristjani, predvsem kar se tiče zakonskega in družinskega življenja in kako si pri Družini in Življenju prizadevamo za gradnjo dobrih odnosov.

Dostojanstvo človeka, življenja, zakona med možem in ženo ni bilo še nikoli v zgodovini človeštva postavljeno pod vprašaj, tako kot je danes. Mnogi se zaradi tega počutijo odrinjene na smetišče zgodovine ali v neko preživelo stanje.

Največji predsodek, ki ga imamo kristjani, je popolnost. Takšno je pričakovanje mnogih tako znotraj nas kot od ljudi zunaj. Iz tega pa izhaja veliko neiskrenosti, ker se hočemo tudi pred drugimi pokazati kot popolne.

To so uvodne misli, ki sta jih Dani in Vilma podelila v prispevku. Vabimo, da si ga ogledate (vsaj prvi del, ki traja od 1:30 do 5:30 minute in v katerem sta poleg zakoncev Siter sodelovala tudi zaporniški duhovnik Robert Friškovec ter Silvester Gaberšček z Ministrstva za kulturo).

Proti koncu oddaje (od 30:00 do 33:00 minute) pa je tudi kratko pričevanje Mateje Količ o njeni bolečini ob izgubi moža in očeta Štefkota ter pomoči, ki jo je bila deležna vsa družina.

POVEZAVA na VIDEO (klikni spodnjo sliko)

 

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja