Kako majhnim otrokom približati veliki teden?

, ,

Družine si še posebej v teh postnih dneh, ko ni verouka, ne moremo v cerkev ali se udeležiti skupinskega križevega pota, najdemo svoje izvirne načine življenja v veri: molimo križev pot sami, smo pri maši od doma ali skupaj prebiramo Sveto pismo …

Hkrati pa so izvirni tudi mnogi kateheti in drugi pastoralni delavci, ki v teh časih pripravljajo tudi posebne kateheze in gradiva, ki so nam staršem lahko v veliko pomoč pri oznanjevanju v družini.

Kateheza za cvetno nedeljo in Veliki teden

Posredujemo čudovito družinsko katehezo in gradivo za veliki teden, ki so ga pripravile sestre hčere Marije Pomočnice iz Murske Sobote. Takole pravijo: “V posebnih razmerah še bolj potrebujemo Božjo besedo, da nas tolaži, opogumlja in nam daje življenje.” Gradivo je primerno za predšolske otroke in za prvo triado.

Vsak dan lahko na mizo pogrnemo prtiček, postavimo križ in prižgemo svečko. Nato preberemo odlomek iz Svetega pisma in zapojemo primerno pesem.

Že jutri lahko to storimo. Spodaj boste našli gradivo za oblikovanje družinske molitve in primerne odlomke iz Svetega pisma za vsak dan velikega tedna. Priskrbele pa so tudi pobarvanke za male prstke …

Jutri pa si ne pozabite skupaj ogledati tudi simpatične video kateheze za Cvetno nedeljo:

DRUŽINSKA MOLITEV OB SVETEM PISMU

ODLOMKI SVETEGA PISMA ZA VELIKI TEDEN

POBARVANKE ZA VELIKI PONEDELJEK, TOREK, SREDO, ČETRTEK, PETEK

Katehezi za veliko soboto in nedeljo

Približajmo otrokom Sveto pismo in največji krščanski praznik

Gotovo bosta letošnja cvetna nedelja in veliki teden v marsičem drugačna od prejšnjih let. To je odlična priložnost, da postanemo bolj izvirni in ustvarjalni pri posredovanju vere našim otrokom in vnukom.

Prav na ta način namreč naša osebna vera postaja bolj “naša” – pristna, goreča in vredna posnemanja. In to je tisto, kar najbolj šteje.


Foto: posnetek zaslona

Zahvaljujemo se s. Joži Merljak za pripravo in posredovanje gradiv.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja