Je poroka res samo list papirja, nepotreben strošek in konec življenja?

, ,

Najbrž se strinjamo, da živimo v časih, ki niso naklonjeni zakonu in družini. Res je težko usklajevati vse zahteve, pričakovanja, obveznosti. In konec koncev, zakaj se sploh poročiti? Ali ni to samo list papirja in nepotreben strošek, zatiranje ženske in konec življenja moških?!

Dobra novica!

Sklenitev zakonske zveze, posebej zakrament zakona, NI samo list papirja, nepotreben strošek, zatiranje žensk in konec življenja moških. Bog paru, ki si podeli zakrament svetega zakona, podari nadnaravno moč!

Najina supermoč je pečat Svetega Duha, ki se je na naju izlil, ko sva si podelila zakrament svetega zakona.

Kako aktivirati to supermoč in kako do nje dostopati?

Sama ne maram nekih blazno težkih besednih prepričevanj. Čeprav me včasih navdušijo in vem, da so tudi potrebne (teorija je podlaga). Zato sem odprla Katekizem katoliške Cerkve. Kaj tam piše o zakramentu svetega zakona? Le zato, da bom teorijo preizkusila (skupaj z možem) v praksi.

Cerkev pravi, da so dobrine in zahteve zakonske ljubezni tri:

  1. Enota in nerazvezljivost poroke.
  2. Zvestoba zakonske ljubezni.
  3. Odprtost za rodovitnost.

Ravno te tri dobrine so v naši družbi razvrednotene, napadane iz vseh strani, vendar si jih, če smo iskreni sami s sabo, v resnici vsi tako zelo želimo.

Praktično: začnimo zdaj!

Želim dostopati do najine super moči in jo aktivno uporabljati. V praksi! Povabim vas, da se mi pridružite v tem raziskovanju. Kaj bomo počeli? Začeli bomo klicati Svetega Duha in se sklicevati na moč zakramenta svetega zakona na vseh treh zgoraj napisanih področjih.

Začnimo kar takoj! Sklicujmo se na moč zakramenta svetega zakona. Sama delam to tako:

Očka, sklicujem se na moč zakramenta svetega zakona, ki sva si ga podelila, da naju povežeš v eno. V moči zakramenta zakona te prosim, da … (navedeš vajino potrebo)! Gospod pokaži nama nadnaravno moč, ki si jo vtisnil v naju! Bog, pokaži nama konkretno, kako naj uporabiva najino supermoč …

Pričakujmo rezultate!

Dovolita, da vama molitev sama steče! In pričakujta rezultate! Kaj pa, če s sozakoncem ne moliš? Začni sam! Sadove bosta obirala oba!

Vaše konkretne izkušnje si prosim podelite ali pa jih zapišite, da nas bo čim več, ki bomo pričevali za lepoto svetega zakona! O svojih vas bom še obveščala! ?


Foto: Canva

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja