Najina supermoč na delu: sveti zakon!

, ,

S hčerko živiva blaženi med moškimi. Poleg moža imam še 5 sinov. V naši hiši prevladuje moško mišljenje in moški interesi. Gledajo se filmi, nadaljevanke, risanke o superjunakih. Igrajo se igre, kjer nastopajo superjunaki, ki imajo nadnaravne moči. Poznam neprebojni ščit, neprebojni jopič, neprebojno čelado, neprebojni bunker, laserske žarke, meče, … In vsake toliko otroška domišljija domisli novo nadnaravno moč.

Dobra novica pa je, da imava tudi midva supermoč! In to tisto, ki sva si jo sama podelila, zapečatil pa jo je Bog! Moč zakramenta svetega zakona!

Za moč svetega zakona sem prvič slišala pri eksorcistu (ja, tako hudo je bilo). Tam sva se z možem odpovedovala raznim duhovom v moči zakramenta svetega zakona, ki sva si ga podelila. Vendar to zavedanje takrat ni prišlo do mojega srca. V zadnjem času pa se je to v meni spet zbudilo. Spraševala sem se, kaj sploh je moč svetega zakona. Začela sem moliti, da mi – nama z Leonom – Bog pokaže, kaj to je!

Kmalu sva dobila priložnost konkretno spoznati najino supermoč

Leon je dobil slabo diagnozo po preboleli koroni. Imel je okvaro pljuč, ki bi zahtevala resno zdravljenje. Z močnimi zdravili bi mu zrušili imunski sistem, da bi uničili viruse v pljučih pa tudi ostale dobre in slabe bakterije po celem telesu. Potem bi moral v strogo izolacijo. Si predstavljate, stroga izolacija s šestimi otroki?!

Prosil je za bolniško maziljenje, prosila sva druge za molitev (hvala še enkrat vsem za molitveno podporo). Občutno pa mu je odleglo, ko sem molila zanj z močjo svetega zakona. Sedela sva na kavču, nanj sem položila roko in molila v imenu zakramenta svetega zakona, v moči svetega zakona, da ga korona zapusti in da njegova pljuča ozdravijo. Fizično je čutil, da se je teža z njegovih pljuč dvignila.

Pri naslednjem pregledu ga je zdravnik vprašal, kaj je delal. Izvidi so bili neprimerljivo boljši. Bog je konkretno odgovoril na najino molitev.

Kakšna moč je to?

Torej, kaj je nam zakoncem lastna supermoč? Moč zakramenta svetega zakona. V Katekizmu katoliške Cerkve piše: »On, Sveti Duh, je pečat njune zaveze, zmeraj znova ponudeni studenec njune ljubezni, moč, kjer se bo obnavljala njuna zvestoba.« (KKC 1624). S tem, ko smo si podelili zakrament zakona, smo pridobili nadnaravno moč, večni dostop do Svetega Duha. Njegov pečat je na najini zavezi. Kakšna moč je to? Kako deluje (konkretno)? Kako dostopati do nje?

Kakšna škoda, da naš sovražnik, ki hodi po svetu kakor rjoveč lev in gleda, koga bi požrl, ve, kakšno moč imamo, mi pa se tega niti ne zavedamo! Torej je skrajni čas, da zakonci začnemo konkretno raziskovati, kaj je naša moč in kako jo aktivirati!


Foto: Canva

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja