Božji dotiki v zakonskih skupinah

,

V Družini in Življenju vsako šolsko leto začnemo s srečanjem voditeljskih parov zakonskih skupin, ko se konec septembra zberemo na Dajemo naprej. Vsako novo leto v januarju pa se na skupnem srečanju dobijo regijski voditeljski pari. Več kot 250 zakonskih skupin DiŽ je namreč razdeljenih v 27 regij, ki jih vodijo regijski voditeljski pari.

Letošnje srečanje smo izvedli v dveh skupinah; preko zoom-a in v živo, naslovili pa smo ga: Prepoznavamo Božje dotike. Najprej smo se ustavili ob Božji besedi, in sicer pri odlomku o stvarjenju človeka (1 Mz 1,26 – 2,25), ob katerem smo si podelili, kaj nas v odlomku nagovarja in kaj iz njega razberemo za naše delo v zakonskih skupinah.

Pogled nazaj

Nato pa smo se ozrli v preteklo leto in se vprašali, ali pri svojem poslanstvu v zakonskih skupinah vidimo in prepoznamo Božje delovanje. Kljub kvalitetnim gradivom, priročnikom in usmeritvam, ki jih pripravljamo za voditeljske pare v pomoč pri vodenju skupin, imamo vsi izkušnje s takšnimi in drugačnimi situacijami, ki nas presegajo in v katerih se lahko zanesemo samo na Boga in njegovo delovanje. V pogovoru smo ugotovili, da je delovanje zakonskih skupin v času epidemije svojevrsten izziv, s katerim se različne skupine različno spopadajo.

Regijski voditeljski pari so izrazili hvaležnost, da večina skupin dobro deluje tudi v teh spremenjenih pogojih. Pričevali so o tem, kako so v preteklem letu v skupinah, ki so predelale lekcijo o alkoholu (pripravili smo jo v sodelovanju s Slovensko Karitas), odrinili na globoko, se odprli drug drugemu in si podelili nekatere rane, za katere do takrat sploh niso vedeli. Povedali so tudi, kako lahko zakonsko skupino in dinamiko v njej poživi prihod novega para – tudi v skupinah, ki so sicer skupaj že dlje časa in se člani v njej že dobro poznajo.

Hodimo skupaj z Božjo besedo

Benjamin Siter je regijskim voditeljskim parom predstavil načrte, ki jih ima DiŽ v prihodnjem obdobju. Še posebej jih je povabil, naj se pridružijo (in k udeležbi povabijo tudi voditeljske pare in člane zakonskih skupin) zoom srečanjem Hodimo skupaj z Božjo besedo, s katerimi začnemo v ponedeljek, 31. januarja in bodo potekala vsak zadnji ponedeljek v mesecu.

S temi srečanji želimo med drugim voditeljskim parom omogočiti več poglabljanja v Božjo besedo, saj sami prepoznavajo, da jim te vsebine manjkajo, ob vse večjem pomanjkanju duhovnih spremljevalcev pa jih bodo potrebovali še bolj.

Srečanja zakonskih skupin po regijah

V naslednjih mesecih bodo regijski voditeljski pari pripravili srečanja za voditeljske pare v posameznih regijah. Podprimo njihova prizadevanja z molitvijo, da bi še naprej opravljali svoje poslanstvo z veseljem in gorečnostjo. ??

Foto: Matej Bec, posnetek zaslona

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja