Dajemo naprej 2021: Ostanite v moji ljubezni (FOTO)

,

Ko smo na pragu poletja začeli razmišljati o tem, na kakšen način izpeljati letno srečanje voditeljskih parov ter drugih sodelavcev Družine in Življenja, smo s strani regijskih voditeljskih parov dobili jasen odgovor: Dajemo najprej naj bo v živo! Pogrešamo bližino, dovolj imamo ekranov. To željo smo položili v Gospodove roke in začeli s pripravami. Na sončno soboto, 25. septembra, smo se, vidno veseli in zadovoljni, da nam je dano biti skupaj, srečali v Želimljah.

Duh veje, kjer hoče, in vel je tudi med nami. S pomočjo Tadeja Vindiša, ki je skozi ves dan naše srečanje prepletal s slavljenjem, s pomočjo odličnih govorcev: Slavka Rebca in Mateja Cepina, ter z zavzetim sodelovanjem vseh udeležencev smo preživeli krasen dan. Da smo poleg duha razgibali tudi telo, je poskrbela Saša Štern, ki nas je zjutraj najprej ogrela, popoldan pa naučila nekaj gibov, s katerimi lahko zmasiramo sozakonca po napornem dnevu.

Znamenja časa in kako se odzvati

Benjamin Siter, novi vodja Družine in Življenja, je najprej odstrl pogled na znamenja časa, ki ga živimo. Dobili smo potrditev, da občutki nemoči, strahu, jeze ali žalosti niso nepričakovani, saj se soočamo s preizkušnjo, kakršne v življenju še nismo doživeli. O tem, kako se v teh okoliščinah odzivati in voditi zakonsko skupino, je spregovoril Matej Cepin.

Slavko Rebec nam je dal zagona in nas utrdil v  zavedanju, da nam pri soočanju s težavami ni potrebno iskati novih pristopov, temveč se zateči k molitvi in zakramentom.

Poudaril pa je tudi, kako pomembna je osebna bližina in stik s pari v stiski, katerim težav sicer ne moremo reševati, lahko pa jim nudimo sočutno bližino, poslušanje brez nasvetov in za njih molimo.

Namenoma gradimo odnose

V popoldanskem delu sta nas Benjamin Siter in Matej Cepin popeljala v proces strateškega načrtovanja, ki trenutno poteka v Družini in Življenju. Aleš Čerin je predstavil prenovljeno poslanstvo DiŽ, ki vključuje besedo NAMENOMA: Namenoma gradimo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej. S pomočjo spletni orodij smo bili povabljeni, da pomagamo izbrati ključne teme, o katerih se bomo v DiŽ-u pogovarjali v prihodnjih treh letih, odgovarjali pa smo tudi na vprašanje, na kakšen način se približati ljudem, ki si želijo graditi odnose.

Tudi telefon polnimo vsak dan

Marjeta Bec, ki je v Družini in Življenju odgovorna za zakonske skupine, je orisala trenutno stanje v skupinah in posledice, ki jih je v skupinah pustila epidemija, ter podala nekaj idej, kako v skupinah graditi varen prostor, kjer se bodo pari čutili slišane in sprejete.

Nagovorila sta nas tudi ustanovitelja DiŽ-a, Dani in Vilma Siter, ki sta nas spomnila na naš temelj, ki je in mora biti v Gospodu. Dani nas je povabil, naj se, tako kot vsak dan priklopimo na polnjenje svoj mobilni telefon, tudi sami ne pozabimo priklapljati na vinsko trto, ki je Jezus.

Revija mu je spremenila življenje

Čisto na koncu pa nas je na moč molitve skupnosti v svojem ganljivem pričevanju spomnil tudi Aleš Čerin, naš sodelavec, ki je povedal, kako je dan, ko mu je Dani na Kureščku v roke dal DiŽ-evo revijo, spremenil njegovo življenje.

Srečanje smo zaključili s sveto mašo z našima prijateljema duhovnikoma Slavkom Rebcem in Rafkom Klemenčičem. Pri njej smo na oltar položili vse naše voditeljske pare, vse pare v zakonskih skupinah, vse naše družine in prosili za Božji blagoslov.

Na srečanju Dajemo naprej vsako leto »umestimo« tudi nove regijske voditeljske pare. Benjamin Siter je za to poslanstvo mazilil Nadjo in Bojana Mehleta ter Mojco in Stojana Lapajne.

Hvaležni in povezani v molitvi

Hvaležni Bogu, da nas je zbral, nam »pripeljal« navdihujoče govorce in nam naklonil še lep, sončen dan, se zahvaljujemo vsem, ki ste bili z nami živo, pa tudi vsem, ki smo vas nosili v svojih srcih in si boste posnetek srečanja ogledali doma.

Dragi voditeljski pari in duhovni spremljevalci skupin, naj vas pri služenju, ki ga opravljate, spremlja Božji blagoslov.


Foto: Klemen Lajevec


Foto: Matjaž Maležič

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja