Božič brez Božiča

In kako se trudijo, da bi razumeli, pa ne razumejo! In ker ne razumejo (saj je človeškemu naravnemu razumu to prikrito), nam zadnje čase na vsakem koraku “prodajajo” božič brez Božiča. Kaj na vse to porečete tisti, ki vidite z očmi srca (z očmi vere)? Božič brez Božiča – božič brez “malega Boga???!!! Saj Božič je vendar mali Bog, kajne – mali Božji Sin, mali Jezus Kristus, ki se je pred dva tisoč leti rodil iz Device Marije in postal človek, da bi nas, ljudi, odrešil sužnosti grehu in nam pridobil večno življenje!

Prerok Jeremija pravi: “Modri naj se ne ponaša s svojo modrostjo, močni naj se ne ponaša s svojo močjo, bogati naj se ne ponaša s svojim bogastvom. Kdor se marveč hoče ponašati, naj se ponaša s tem, da je razumen in pozna mene” (Jer 9,22-23).

Da bi v teh svetih dneh, ko se je nebo sklonilo k človeku, vsi mi želeli spoznati, kaj je Božja volja za naše življenje in bi z Božjim Sinom tudi mi vklikali: “Glej, prihajam, da izvršim, o Bog, tvojo voljo!”

Naj nas nikoli v polnosti razumljena Božja modrost vodi in naj nam da novih moči, da bomo v letu, ki prihaja, želeli, zmogli in znali uresničevati Božjo voljo in drug drugemu prinašati veselje, pravičnost in mir, ki ga vsi tako potrebujemo,

želiva vsem, ki nas spremljate na naših poteh

Vilma in Dani SITER s sodelavci

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja