Zakaj in kako ženi kupovati rože, parfume in večerje

,

Res smo možje še vedno barbari po srcu, ampak smo tudi bojevniki. Torej, za ženo se je treba potruditi prav tako, kot si se zanjo potrudil, ko je bila še tvoje dekle.

Ni mogoče, da bi pozabil vse »finte«, ki si jih uporabljal, ko si še »osvajal trdnjavo«! Ne gre (samo) za rože, parfume in večerje ob svečah. Gre za izkazovanje pozornosti.

Z rožami je težko zgrešiti

Sploh se ti ni treba obremenjevati z barvami in vrstami. Menda vsaka barva rože in vsaka vrsta nekaj pomeni, ampak če je to prvi šopek po nekaj letih, je važno samo to, da ji ne kupiš krizantem! Vesela bo vsakega cvetja.

Ni treba pokupiti pol cvetličarne, poleg tega pa imamo danes samopostrežne trgovine, ki imajo na zalogi lično narejene šopke. Torej, ko greš v trgovino po kruh, salamo in pivo, spotoma vzameš še en šopek za ženo.

Seveda brez zapletov ne gre

Če ti je na primer nerodno kupovati rože (ja, tudi taki možje obstajamo!) in ko končno zbereš pogum in s šopkom paradiraš iz trgovine proti avtu, pa te zagleda kakšen znanec in se zadere: »Kaj si pa ušpičil, a?!«

Kot da so rože samo za to, da se ženi opravičiš za storjene neumnosti! Nič sramotnega ni, če mož ženi kdaj pa kdaj kupi rože. Spodobi se vsaj za obletnico poroke, pa za rojstni dan (njen, seveda!) … Sicer pa, veste, kaj si ženske, posebej tiste poročene, mislijo, ko vidijo moškega, ki nese šopek rož? »O, šopek ji je kupil, kako romantično, ko bi vsaj moj bil tak!«

Torej, ko greš v trgovino po kruh, salamo in pivo, spotoma vzameš še en šopek za ženo.

Izbira parfuma je že bolj težavna

Ženske imajo namreč precej bolj izostreno čutilo za to, kaj diši in kaj smrdi. Nam, moškim, je skoraj vseeno, kakšno vodico po britju uporabljamo. Dobro je vse, kar ni ravno odvratno.

Moja izkušnja je, da je vseeno bolje, če žena izbira brivsko vodico za moža, ali pa jo vsaj odobri. Končno ga bo vohala ves čas, ko bosta skupaj, poleg tega pa (zaradi svojega prefinjenega nosu) precej dobro zadene, kaj res diši.

Ko pa mi izbiramo dišavo za ženo, je to skoraj misija nemogoče. Ko povonjaš pet vzorčkov, si že izgubljen. Tudi na ceno se ne moreš zanesti, češ »dražje je, boljše je«. Žal, lahko steklenička za pet evrov prav tako lepo diši kot za petdeset. Ali pa smrdi.

Ko sem nazadnje iskal nekaj primernega, sem povohal stekleničko, katere vonj me je bolj spominjal na razkužilo za straniščno školjko, kot pa na parfum. Cena je bila pa taka, da bi res potreboval straniščno školjko! Moja taktika je torej sledeča: izberem cenovni razred, ki ga zmorem, izberem tri stekleničke in kar po mojem mnenju najbolj diši, to kupim. V najslabšem primeru bo še vedno dovolj dobro za straniščno školjko!

Ženi lahko izkažeš pozornost tudi s kosilom ali večerjo

V romantičnih filmih vidimo, kako moški naravnost blesti v kuhinji in pripravi čudovito večerjo ter z njo očara žensko. Ne vem, kako je z vami, ampak sam nisem noben kulinaričen ekspert in že samo s pripravo omake za špagete posvinjam pol kuhinje, torej je moja izbira logična: gostilna, pa tako daleč, da naju nihče ne pozna.

Pač združim izlet v neznano (v DiŽ-evem žargonu bi se temu lahko reklo tudi »obvezni mesečni zmenek«) in še kosilo za dodatek. Da pelješ ženo na večerjo v gostilno, kjer te vsi poznajo, vsekakor ni najboljša ideja.

Pozornost do žene lahko izkažeš na najrazličnejše načine. Tudi duhovne vaje ali pa seminar za zakonce pridejo v poštev. Pomembno je, da ji pokažeš, da jo imaš še vedno rad. Da bo znala v sivem, plešastem, debelem, postaranem dedcu, kljub vsem njegovim napakam, še vedno videti lepega princa, ki jo je davno nekoč popeljal pred oltar.

Foto: Unsplash

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja