Za 515 parov to niso le naslovi, ampak lepi spomini

,

Nepozabni trenutku za naju, Odkupljeni za visoko ceno, Najin odnos do denarja, (Ne)popolno starševstvo, Najina spolnost …

Hm, le kaj neki pomenijo ti naslovi?

Prepričani smo, da za 515 zakonskih parov to niso le naslovi, temveč spomini. Spomini na seminarje Družine in Življenja, ki smo jih izvedli v preteklem šolskem letu. Spomini na Izolo, Roglo, Veržej, Čatež, Crikvenico ali Malinsko. Spomini na pričevanja, skupno slavljenje, svete maše, pričevanja in gradnjo odnosov.

Seminarjev je bilo 13, udeleženih parov pa 515. Ob tem pa še ekipa DiŽ-evih govorniških parov, ki so te seminarje vodili, tehnične ekipe sodelavcev, ki so skrbele za nemoten potek seminarjev ter duhovni spremljevalci, ki so maševali, spovedovali in bili na voljo za duhovne pogovore.


Ne le številke

»Številke« so lepe in vzpodbudne, toda z njimi ne moremo zajeti vzdušja seminarjev, še manj pa lahko začutimo, kakšne spremembe so doživeli zakonci – udeleženci seminarjev:

„Še nikoli nisem v cerkvenih krogih doživela, da bi se tako odkrito pogovarjali o spolnosti,“ je v refleksiji podelila ena od udeleženk seminarja Najina spolnost, ki se je v aprilu premierno odvil v Crikvenici.

»Nama je seminar priporočila prijateljica, ki je bila seznanjena, da sva tako obupana, da sva že oddala vlogo za ločitev, pa sva rekla: »OK, tole še, če to ne bo to, greva vsak svojo pot«. Tu sva ugotovila, da sva normalen par kot vsi – da se ne znava pogovarjati, še manj slišati.« To je pričevanje po seminarju Nepozabni trenutki za naju, ki nas potrjuje v zavesti, kako pomembno delo opravlja Bog preko naših govornikov na seminarjih.

Kaj je tisto, po čemer se DiŽ-evi seminarji ločijo od drugih seminarjev?

  1. Pričevanjskost. Naši govorniki so v prvi vrsti pričevalci. Ne podajajo le teorije, temveč pričujejo. Iz svojih življenjskih izkušenj, padcev in napak.
  2. Gradnja skupnosti. Čeprav so seminarji namenjeni najprej gradnji in poglobitvi odnosa med zakoncema in z Bogom, se na seminarjih vedno močno povežemo tudi med seboj. Napolnimo svoje baterije v »mehurčku« podobno mislečih parov, ki živijo iste vrednote. In se nato podamo v svet, poklicani, da bi bili Jezusove priče.
  3. Božja perspektiva. Seminarji pokrivajo različne teme – od komunikacije v zakonu, do starševstva, spolnosti, denarja, Svetega pisma … Praktično naravnane, a predstavljene skozi Božji načrt za naše življenje na tem področju.


Pripravljamo se na novo sezono

S hvaležnostjo za preteklo šolsko leto se podajamo v pripravo in načrtovanje seminarjev v naslednjem šolskem letu. Poleg vseh zgoraj omenjenih seminarjev bomo prvi vikend v februarju izvedli tudi čisto nov seminar o medgeneracijskem sobivanju.

Hvala vsem udeležencem seminarjev za vaše zaupanje. Hvala, ker boste glas o seminarjih širili naprej. In hvala, ker naše delo podpirate z molitvijo!

Kje se lahko prijavita?

Kliknita na gumb in izbirajta med naslovi, termini ter lokacijami.


Foto: arhiv DiŽ

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja