Voziš na hlape?

,

Bi želela pripomoček, ki bi vama pomagal preverjati stanje rezervoarja ljubezni v vajinem zakonu?

V drugem letniku DiŽ-evih gradiv za zakonske skupine beremo, kako naj bo vse usmerjeno v doseganje vrednot, ki so nama zakoncema pomembne. Želimo si lepih odnosov, močne vere, dobro vzgojenih otrok … Časa pa temu ne namenimo v tolikšni meri, kot bi bilo potrebno.

Merilec rezervoarja ljubezni

Tudi v mojem življenju je ogromno konjičkov, ki zasedajo moj urnik in zelo posredno pripomorejo k vrednotam, ki jih želiva živeti in dajati naprej. Eden izmed konjičkov je tudi 3D tisk. Že kar nekaj časa je na seznamu stvari, ki jih želim narediti, merilec rezervoarja ljubezni. V zadnjem mesecu pa je bil izdelek narisan, izdelan in tudi preizkušen. Upam, da sem s tem tudi ta moj konjiček uporabil za dobro najinega zakona.

Koncept rezervoarja ljubezni opiše avtor knjige 5 jezikov ljubezni – Gary Chapman. Zakonca drug drugemu na različne načine polnita rezervoar ljubezni. In tako kot avto s praznim rezervoarjem bencina ne pride daleč, tako tudi zakon ne pride daleč, če sta rezervoarja zakoncev prazna.

Avtor predlaga, da se zakonca tekom dneva vprašata, koliko je poln tvoj rezervoar ljubezni in kako ga lahko napolnim.

Rezervoar ljubezni sva namestila v kuhinjo. Velikokrat greva mimo in ga pogledava. (Foto: Boštjan Čerin)

Pri nama deluje!

Pri sebi opažam, da mi besedno preverjanje ne odgovarja in raje vidim, koliko je ljubezni v rezervoarju žene. In tako je prišlo do ideje merilca rezervoarja ljubezni. Rezervoar ljubezni sva si namestila v kuhinjo. Večkrat dnevno hodiva mimo in pogled se pogosto ustavi na merilcu. Poleg tega, da lahko izraziš svoje počutje v zakonu, je tudi v opomin, da za zakon moram nekaj narediti. In če mi uspe govoriti pravi jezik ljubezni, se obrestuje.

Bi poskusila?

Če imate 3D tiskalnik, si izdelek lahko natisnete sami. Ga nimate, pa bi radi preizkusili merilnik? Lahko vam ga natisnem. Ali pa uporabite svojo ustvarjalnost in si ga izdelate na svoj način. Veseli bomo tudi vaših predlogov in spodbud! ?


Foto: Boštjan Čerin, Canva

1 reply

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja