Rojstvo v Božji navzočnosti

,

Frida se je rodila doma in čeprav je marsikdo ob tem presenečen, se meni zdi to postranska informacija. Bistveno je, da je bila Frida rojena v Božji navzočnosti.

Z možem sva v moji nosečnosti naredila posvetitev Mariji, duhovne sadove pa sem opazila takoj, še najbolj pa v zadnjih pripravah na porod, kjer sem povsem otipljivo čutila njeno prisotnost (pričevanje o Marijinem spremstvu sem že napisala in ga lahko preberete v Božjem okolju).

Že dolgo pred nosečnostjo pa sem si želela, da bi bil moj tretji porod pričevanjski – da bi bil hvalnica čudoviti Božji modrosti, ki je zapisana v porod in neizmerni moči, ki jo je Bog namenil ženski.

Želela sem si izkusiti, kako je porod darilo ženski in ne prekletstvo – in to povedati naprej!

Porodna fotografinja mi je kmalu po tem, ko sem doma rodila svojega drugega otroka, rekla, da je sanjala, kako je bila prisotna na mojem tretjem porodu. Že takrat sem si jo zaželela zraven – bolj kot imeti spomin zase, sem si s tem želela pričevati.

Moj porod ni bil samo moj.

Ko sem molila za porod, nisem molila za porod brez bolečin, rekla sem samo: »Naj v vsakem trenutku čutim Tvojo navzočnost.« Skoraj 4 mesece je že od mojega poroda in porodna zgodba je bila povedana že stokrat, pa vendar v tem trenutku še vedno po mojih licih tečejo potoki solz ganjenosti. Potopljena sem bila v Božji milosti, Njegova prisotnost pa tako čutna, da bi jo lahko rezala z nožem. Nisem prosila za porod brez bolečin, a mi je bilo dano – rodila sem skoraj brez bolečin.

In ne, moj porod ni samo moj. Bil mi je dan, da pričujem. Jezus je prišel in zlomil vsa prekletstva – tudi Evinega, ko ji je Bog po padcu dejal, da bo v bolečini rojevala svoje otroke.

Ko sem prvič pogledala porodni video, sem podoživela čudežnost, ki sem je bila deležna.

Čudovit privilegij nas, krščanskih žensk, je, da nas Marija uči, kako roditi. Sama je rodila brez bolečin in čeprav je njen porod zavit v tančico sladke skrivnostnosti, je poosebljena modrost ženske in njenega telesa. Bila je moja porodna vodnica.

Nekaj tednov po mojem porodu me je kontaktirala nosečnica in me prosila za duhovno pripravo na porod. In čeprav sem že nekaj časa nazaj sklenila, da to izločim iz svojega delovnega programa, nisem mogla zavrniti. Ja, vsaka priprava na porod je pomembna, a še pomembnejša je priprava v veri, duhovna priprava. Priprava, ki nas vodi k popolni izročitvi Bogu, ki je pot do osrečujočega poroda.


Agata Hren

foto in video: osebni arhiv avtorice

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja