Najin zakon v slikah (ideja za srečanje zakonske skupine)

Imate v zakonski skupini nov par? Ste ravno končali z letnikom gradiv, pa bi radi naredili kratek premor pred naslednjim letnikom?

V naši zakonski skupini smo letos začeli novo sezono takole:

Par, ki je pripravljal srečanje, nas je povabil, naj za vsako leto zakona (poročeni smo med 10 in 15 let) izberemo eno sliko iz družinskega albuma, ki najbolje oriše tisto leto. Morda gre za dogodek, ki je to leto posebej zaznamoval (poroka, rojstvo otroka, huda bolezen, gradnja hiše). Na srečanju skupine smo potem naredili krog in vsak od parov je ob slikah pripovedoval zgodbo njunega skupnega zakonskega življenja.

Kakšne zanimive stvari smo slišali drug od drugega!

Čeprav smo skupaj že skoraj od poroke naprej, smo ugotovili, da marsičesa drug o drugem še nismo vedeli. Smejali smo se ob pogledu na poročne slike, ko smo ugotovili, da smo se malo pa le postarali; obujali spomine na rojstva otrok, na skupne piknike in druženja.

Čudili smo se, kakšne preizkušnje smo že dali skozi v vseh teh letih. In ugotovili, kako dobro si je vzeti čas za pregled najine skupne poti.

Večina pa nas je ugotovila tudi, da se moramo bolj vestno lotiti beleženja družinskih trenutkov in shranjevanja teh spominov v digitalni obliki. Z možem sva namreč ugotovila, da nama manjka nekaj let zakona v slikah, ker so ostale na pokvarjenih računalnikih ali telefonih.

Če bi torej radi popestrili vaša srečanja, ali morda malce drugače obarvali decembrsko srečanje pred prazniki, lahko uporabite tudi tole idejo. Za pare, ki so poročeni dlje časa (20, 30 ali 40 let), bo verjetno bolje, da izberejo po eno sliko na tri ali štiri leta zakona, sicer se zna srečanje skupine precej zavleči. ? No, pri nas je zavleklo tudi brez tega. Ob pripovedovanju smo namreč slišali en kup lepih pričevanj. Verjamem, da jih boste tudi vi.


Foto: Canva0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja