Kristus je vstal! Aleluja!

Vsak izmed nas je na (p)oseben način povabljen, da odgovori na vprašanje, ki nam ga zastavlja Veliki Zmagovalec nad smrtjo in hodobnimi duhovi: “Kaj pa ti praviš, kdo sem?” (Markov evangelij 8,29)

Od tega, kako mu bom odgovoril na gornje vprašanje, bo odvisno tudi, kako mu bom odgovoril na drugo vprašanje: “Kaj želiš, da ti storim?” Slepi Bartimaj je vedel, česa si najbolj želi (Beri: Markov evangelij 10,46-52). Vem jaz, česa si v tem trenutku najbolj želim? Moram tudi jaz kako spregledati?

Jezus se je rodil kot otrok – da bi se ga ne bali. Jezus je med nami živel preprosto življenje – da bi mu kor prijatelju mogli zaupati. Svojo zemeljsko pot je končal na križu – krivično obsojen. Dovolil je, da so ga pribili na križ, da bi jaz in ti, ki to bereš, lahko (večno) živela – njegova smrt za najino življenje. Vendar ni ostal na križu niti v grobu, ampak je vstal in apostoli so bili priče njegovega vstajenja, in so kot priče ponesli vero vanj preko celega sveta – tudi do mene in tebe, dragi bralec.

Jezus je mnogokrat dokazal, da presega naravo (Seveda, ko je pa sam Stvarnik narave!), da presega čas in prostor (Njegovo vstajenje od mrtvih in mnoga druga znamenja in čudeži, ki jih je delal in jih dela še danes so dokaz.), da bi mi zahrepeneli po njem in bi mu želeli pripadati in zaupati. Ponuja nam roko. Vsakdo je povabljen, da se sam odloči in svobodno sprejme Jezusovo ponudbo, ko nas vabi: “Glej, stojim pred vrati in trkam. Če kdo sliši moj glas in odpre vrata, bom stopil k njemu in večerjal z njim, on pa z menoj” (Knjiga Razodetja 3,20).

Naredimo to odločitev in postanimo tudi mi tako kot nekoč apostoli priče Kristusovega vstajenja. Zato recimo: “Jezus, želim ti pripadati, zaupati in ti dati prostor v svojem srcu. S teboj želim stopati skozi življenje. Bodi moj prijatelj in mi pomagaj, da bom v življenju srečen in bom mogel tudi drugim prinašati srečo. Amen!”

DiŽ-evi sodelavci smo se odločili in smo Jezusa povabili v svoje srce – želimo biti priče njegovega vstajenja. Obenem si želimo, da bi mogli vsak dan črpati iz bogastva njegove Besede (Sveto pismo), da bi mogli vsak dan znova vse svoje misli, besede in dejanja oblikovati po navdihu in pod vodstvom njegovega Svetega Duha, ki ga je on sam položil v naša srca, da bi nas čim pogosteje krepčal kruh večnega življenja in bi postajali vedno bolj voljno orodje v njegovih rokah. Priporočamo se v molitev in vas vabimo, da se nam pri tem našem poslanstvu tudi vi pridružite.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja