Edini način, da pobegneš iz preizkušnje, je, da greš skozi preizkušnjo

,

V januarju smo po nekajletnem premoru ponovno izvedli seminar Ko pridejo preizkušnje, ki ga vodijo Sara in Bojan Doljak ter Miran in Metka Brozovič. Zaznamovani s preizkušnjo bolezni (rak in multipla skleroza) ter s finančnimi preizkušnjami, so nas popeljali skozi svoje življenje z živim pričevanjem, v katerem se je smeh prepletal s solzami.

S preizkušnjami se soočamo vsi

Udeleženci seminarja – tudi sami v mnogočem preizkušani – so si med seboj podelili, s kakšnimi preizkušnjami se srečujejo in kako se z njimi soočajo. Kot vedno naglasijo voditelji seminarja: pravo vprašanje ni, kaj narediti, če pride preizkušnja, temveč KO pride preizkušnja. Z njimi se soočamo vsi. In prav preko preizkušenj Bog najbolj deluje.

Roberto je nagovorilo, »kako neposredno in iskreno, brez sramu in zelo “naglas” so pričali o težkih preizkušnjah in s tem premaknili tradicionalne okvirje klasičnih vernikov«.


Nismo sami

»Izjemni pričevalci, ki imajo tudi velik talent za podajanje svojih izkušenj, sveta maša s čudovito pridigo, možnost za sveto spoved in pogovor,« je poudarila Polona.

Borut odhaja domov s spoznanjem, »da smo vsi na takšnih ali drugačnih preizkušnjah oziroma, da nismo sami v preizkušnjah ter seveda, da lahko vedno računamo na Božjo pomoč, ne glede na to, kako huda je preizkušnja, v kateri se trenutno nahajamo. Zelo iskreno in doživeto podajanje preizkušenj, ki so jih dali posamezni pričevalci skozi.« Hvaležen je za možnost spovedi in pogovora z duhovnikom.

Preizkušnje so dragocene

Veliko udeležencev je v vtisih zapisalo besedo potrpežljivost v preizkušnji in poudarilo, da domov odhajajo z zavedanjem, da je Bog z nami v prav vseh preizkušnjah.

Da so preizkušnje dragocene, je lepo ubesedila Katarina:

»Bog nas brusi in gnete. Smo kot kruh, ki postane dober šele po peki, človek pa skozi trpljenje.«


Foto: arhiv DiŽ

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja