Dotik Božje besede

, ,

Marsikdo se strinja, da dnevi hitro minevajo. Tole pričevanje sega še v predkoronski čas. Ob moževi službi, štirih otrocih, vodenju mešanega pevskega zbora ter otroško-mladinskega zbora, orglanja … imava z možem kar natrpane dneve, pa vendar si obvezno vzameva čas tudi za prebiranje Božje besede in premišljevanja v Besedi med nami. Ker mož zgodaj odhaja od doma, si skupni čas za branje vzameva zvečer pred spanjem in prebereva za naslednji dan. Z razlogom.

Navdušena in zaskrbljena hkrati

Dopoldan sem šla po nakupih v drogerijo in med vsemi pastami, ščetkami, robčki, pleničkami, mili … sem na tekoči trak odložila tudi test za ugotavljanje nosečnosti – za vsak slučaj, saj mi menstruacija malo zamuja. Hm, doma mimogrede opravim test in srce mi močno razbija: test je neverjetno hitro zelo očitno pokazal, da sem noseča in to je peti plusek. Neverjetno. V tistem trenutku sem bila navdušena, zaskrbljena, vesela, negotova, se zahvaljevala in jokala – vse hkrati.

Najmlajši, star 15 mesecev, me je presenečeno gledal z nasmeškom na obrazu. No, njemu sem že zaupala novico, da ni več najmlajši. ? Poklicala sem moža v službo, samo toliko, da sem slišala njegov glas … Novico mu povem kasneje, ko bova skupaj. Kdaj bo pravi trenutek? Saj vem, da morava biti sama. Zvečer, ko otroci spijo in je najin skupni čas za Boga.

Dan se je vlekel in otroci končno zaspijo

Vznemirjeno preberem berilo in psalm za jutrišnji dan, mož evangelij: “Ko se je Jožef zbudil, je storil, kakor mu je naročil Gospodov angel” (Mt 1, 24). Moje misli pa so pri pozitivnem testu, katerega sem dala v Besedo med nami. Po navadi jo prebira mož, tudi tokrat. Odpre jo: sreda, 18. december, in test pade na mizo. Nasmehne se, me močno objame in pravi “Saj bomo zmogli, kar korajžno.” Meni po licih tečejo solze in kaj oz. kdo jih osuši?

Pričakujemo nepričakovano

Nato prebere premišljevanje: “Želimo odličen nasvet? Pričakujemo nepričakovano. Vsi vedo, da se tudi najboljši načrti lahko v hipu spremenijo, toda ko se zgodi nepričakovano, nas lahko kljub vsemu vrže iz tira. V resnici ga nismo pričakovali /…/Kadar se zgodi kaj takega, pomislimo na Jožefa. Četudi ni pričakoval nepričakovanega, je sprejel, kar mu je namenil Bog in vztrajal v veri. Prosimo za milost, da ga bomo posnemali.”

Solze se posušijo in ustnice spremenijo v nasmeh. Kako hitro, konkretno, nama je Bog poslal vzpodbudne besede, besede tolažbe, točno tiste, ki sva jih v tistem trenutku potrebovala. Jutrišnja Božja beseda, je bila danes namenjena nama.

Oče, veva, da je tvoj načrt vselej dober. Daj nama milost, da ti bova zaupala tudi, kadar ga ne razumeva. Bogu hvala za Danijela …

… to pa je že nova zgodba.

Monika Juvan


Foto: Canva

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja