Dober odnos se gradi

,

Sta zakonca ali par v zvezi in si želita, da bi bil vajin dober odnos še boljši? Morda se je v tem odnosu pojavila že kakšna razpoka, pa bi jo želela popraviti? Morda so tu že celo rane, ki jih je potrebno zakrpati?

Gotovo ni para, ki mu ne bi bila osnovna želja in potreba imeti dober odnos.

Žal pa samo želja ni dovolj

Je pač treba v to vložiti tudi nekaj svoje energije in časa. Dober odnos se namreč ne zgodi sam po sebi, pač pa se gradi. To je vseživljenjski proces. Ena izmed možnosti takšnega načina gradnje medsebojnega odnosa je zagotovo vključenost v zakonsko skupino, kjer se pari učimo boljše medsebojne komunikacije, konstruktivnega reševanja problemov, sprotnega razčiščevanja, odpuščanja, pomembnosti negovanja odnosa (tudi potem, ko zaljubljenost mine) … V vsa ta naša prizadevanja za izgrajevanja naših odnosov pa vabimo tudi Boga.

Navdušenje rodi novo navdušenje

V Svetem pismu beremo, kako je Jezus povabil Filipa, naj hodi za njim in je bil ta tako navdušen, da je želel veselo novico, da je našel Mesijo, takoj sporočiti še drugim. Našel je Natanaela, ki pa nad Jezusom sprva ni pokazal zanimanja. Filip pa je še kar vztrajal: PRIDI IN POGLEJ!  (Prim. Jn 1,44-46.) In je šel, ter postal eden od njegovih dvanajsterih apostolov. 🙂

Če še nista v zakonski skupini in morda niti nista najbolj navdušena nad idejo, da bi se vključila, vaju zakonci, ki smo že del te navdušujoče zgodbe; so zato naši odnosi boljši in kvalitetnejši, vabimo: PRIDITA IN POGEJTA!

Na predstavitvenih in ustanovnih srečanjih, ki so trenutno načrtovana, bo podrobno predstavljen način dela v zakonskih skupinah, z udeleženci pa se bo uskladil termin nadaljnjih srečanj.

Če vama tokratne lokacije najbolj ne ustrezajo, še naprej sledita objavam na naših Instagram in Facebook profilih. Lahko pa se prijavita v zakonsko skupino in vas bomo mi kontaktirali, ko se bo skupina ustanavljala v vaši okolici.


Več o zakonskih skupnih si lahko prebereta na naši spletni strani TUKAJ >

Če vas še karkoli zanima v zvezi z zakonskimi skupinami, pišite na: mojca@diz.si

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja