“Česa takega še nisem videl!” (FOTO)

, ,

Na enem izmed regijskih srečanj voditeljskih parov zakonskih skupin posavsko-novomeške regije je padla ideja o skupnem zaključku zakonskih skupin na javorniški jasi na Bohorju skupaj s šentjurskimi zakonskimi skupinami.

Ideja glede lokacije srečanja se je morala ukloniti slabi vremenski napovedi, ki ni dopuščala maše na prostem in dva dni pred srečanjem smo se odločili, da se podamo na Svete gore, kjer bi mašo lahko imeli v romarski cerkvi, posvečeni Marijinemu rojstvu.

Iskreno veselje ob snidenju z dragimi prijatelji in otroški živ žav sta napolnila Bistrico ob Sotli, kjer smo se zbrali in se skupaj peš odpravili proti Svetim goram. Tam so nas že pričakale družine, ki so si zaradi majhnih otrok pot olajšale z avtom. Vreme se je »držalo« negotove napovedi, a Gospod je za nas vse čudovito uredil. Ko smo prispeli do cerkve, je začelo deževati in nehalo, še preden smo zaključili mašo.

Sveto mašo je za nas daroval šentjurski župnik Mitja Markovič. Kot eno veliko družino nas je zbral okrog oltarne mize. Spregovoril nam je o medsebojni povezanosti Svete Trojice in kaj se mi kot zakonci in starši lahko iz tega odnosa učimo.

Tamkajšnji župnik Damjan Kejžar je žal zbolel in ni mogel z nami. Po zaključku vsega je povedal, da ga je po koncu poklical mežnar, kje je in zakaj ni prišel, kaj bi moral videti in da je zamudil nekaj lepega. Da on (mežnar) česa takega še ni videl. Toliko otrok, takšno veselje, preprostost in povezanost … Ja, res je bilo lepo. Družinsko. Pristno. Sveti trenutki.

Hvala mami Mariji, ki nas je to nedeljo sprejela pod svoj plašč. K njej smo prinesli vse naše odnose, naše družine, vse, ki jih nosimo v srcu in vse tiste, ki so si želeli biti z nami, pa zaradi različnih vzrokov niso mogli biti. Ob koncu maše nas je nagovoril tudi voditelj DiŽ-a Benjamin Siter, ki je z nami podelil blagoslovljeno dogajanje tega vikenda v Družini in Življenju.

Po skupinskem fotografiranju za spomin smo se okrepili s hrano in pijačo iz nahrbtnika, se družili v klepetu in zapeli ob spremljavi harmonike. Dan smo zaključili z željo, naj to družinsko romanje v še večjem številu zakonskih skupin postane kar tradicionalno. Na prvo nedeljo v juniju.

Foto: Mojca Nuč, Igor Dečman

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja