Bi se letos naučili kakšno novo božično pesem? Ni še prepozno!

,

Leto 2020 v ničemer ni podobno letom, ki smo jih preživeli do sedaj. Veseli december, ko smo starši tekali z nastopa glasbene šole na delavnico v vrtcu, s predbožičnega koncerta v kulturnem domu na vaje župnijskega pevskega zbora, je letos popolnoma drugačen… Se sploh še spomnimo teh časov?

Nihče od nas si verjetno ne želi predstavljati, kako bo izgledal sveti večer brez polnočnice. Brez Svete noči, ki se ob polnoči najprej tiho, potem pa vedno glasneje oglasi v cerkvah po Sloveniji.

Ne glede na to, kako pevsko obdarjena družina smo, si predstavljam, da del svetega večera predstavlja molitev in petje ob družinskih jaslicah. Sveto noč znamo vsi, morda moramo malo obnoviti besedila kitic.

Kaj pa če bi letos, ko v cerkvah ne bo božičnic, kjer otroci in mladina uprizorijo božično zgodbo in jo pospremijo z božičnimi pesmimi, popestrili naš družinski nabor božični pesmi? Da bomo ob jaslicah poleg Svete noči lahko zapeli še kakšno o pastirčkih, pa o angelčkih, ki pojejo hozana na višavah?

V ta namen smo zbrali nekaj pesmi, ki se jih lahko ob pomoči posnetka naučite že v adventu, skupaj z otroki. Temu se ne reče »prehitevanje« Božiča, ki smo ga sicer navajeni iz trgovskih centrov, temveč pevske vaje. Pevci imamo namreč vedno privilegij, da na vajah malo prehitevamo čase cerkvenega leta ?.

Naj naše domove napolni vesela pesem!

 

1 reply
  1. Andreja Gracar-Miklič says:

    Hvala vam za nabor božičnih pesmi. Glede na to, da se bo letošnji božič po vsej verjetnosti glede prečudovite božičnice z božičnimi pesmi z najbolj znano veliko noč brez katere si ne znamo predstavljati božiča povsem prenesel v naše domove, si res lahko v domačem okolju oz. družini obogatimo ob molitvi in petju. Jaz vidim pravzaprav edinstveno priložnost, da doživimo na tak način in v pravem smislu božič. Andreja

    Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja