Zakaj druženje krščanskih mož, zakaj vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov?

Z veseljem vabimo na  Vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov, ki bo 16. marca. 2019 v Škofijski gimnaziji v Šentvidu pri Ljubljani s pričetkom ob 8:30 uri.

Podrobni program, PRIJAVE in druge informacije so na voljo na spletni strani moskaduhovnost.si.

Potrebujemo duhovnost na bolj moški način

Več kot 70 let pri nas ni bilo tovrstnih stanovskih gibanj, kjer bi moškim zadovoljili globje vsebinsko druženje, izmenjavo mnenj o odnosih, drugačne pristope k verskim praksam in k udejanjanju duhovnosti na bolj moški način.

Veliko moških vsa ta leta ni našlo pravega mesta v obstoječih skupinah, združenjih in gibanjih na župnijskih in škofijskih nivojih.

Zaradi spoznanj, do katerih so prišli v svetu, in sicer, da se z aktiviranjem moških v župniji zelo poživi in uravnoteži delovanje le-te. Med drugim očetje sinovom z zgledom ponudijo odločilno spodbudo za udejstvovanje v okviru cerkve tudi po birmi.

To, kar nas niso nikjer učili …

Možje se skušamo medsebojno izobraziti v tem, kar nas niso nikjer učili in ker si ženske želijo varnost in varno zavetje s strani pravih mož, očetov in preudarnih gospodarjev v vseh ozirih in na vseh področjih: na materialnem, družinskem, družbenem, duhovnem.

Nekdaj so se te vrednote večji del prenašale iz roda v rod, z matere na hčer, z očeta na sina, danes pa jih prenašamo tudi moški eden od drugega. Tako z ramo ob rami delimo izkušnje, moško odločnost, preudarnost, pogum in energijo, ter se veliko pogovarjamo tudi o čustvenih potrebah žena in otrok, ter o odnosih v družini.

Program in prijave

Zato še enkrat vljudno vabljeni na srečanje, kjer bodo zanimiva predavanja, delavnice po izbiri, prostovoljni pogovor po skupinah, sv. maša, slavljenje, druženje. Za hrano bo poskrbljeno. Zaradi boljše organizacije je zaželeno, da na dogodek PRIJAVITE.

Podroben PROGRAM

Srečanje organizira Urad za družino pod SŠK v sodelovanju z moškimi skupinami

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja