Veselo srečanje zakonske skupine

December je, globoko v adventnem času smo in vsi se že veselimo božiča. Na začetku adventa se na je zdelo, da potrebujemo veselo in malo manj formalno srečanje (čeprav so vsa naša srečanja res prijetna).

Z zakonsko skupino smo sredi 2. letnika (Gradiva edinost) in na prejšnjih dveh srečanjih smo v dveh delih predelali temo »Najina intimnost«. Super tema, vredna daljših pogovorov med zakonci in v skupini. Tam je pisalo, da intimnost delimo na telesno, čustveno, miselno, izkustveno in duhovno. Piše celo:

»Raziskave kažejo, da so pari, ki skupaj igrajo družabne igre, bolj naklonjeni drugačnemu mnenju, se bolj učinkovito in varno pobotajo po sporu ali razpravi ter lažje sprejmejo poraz ali kritiko.«

Ko sva prebrala to ugotovitev, sva se odločila, da bova najinim parom pripravila večer družabnih iger.

Srečanje zakonske skupine smo začeli tako kot običajno: z molitvijo in uvodnim krogom, kjer si podelimo dogajanje v preteklem mesecu in se pohvalimo s kakšnim zmenkom. Nato pa sva parom razložila, da smo se na prejšnjih srečanjih veliko pogovarjali o intimnosti, danes pa jo bomo trenirali. Kako so pogledali! ?

Prinesla sva različne družabne igre (za dve osebi), karte in sestavljanke. Vsak par si je izbral eno ali dve in dali smo si kar eno uro časa za igranje. Super je bilo.

Srečanje smo zaključili s podelitvijo vtisov. Vsi so bili teme presenečenja veseli.

Všeč jim je bilo, da so si lahko vzeli čas drug za drugega na tako zabaven način. Povedali so, da so v mladih letih oz. v letih pred otroci pogosto igrali družabne igre, sedaj pa jim za to zvečer pogosto zmanjka časa in energije. Vsi smo se strinjali, da so družabne igre zdrav način preživljanja časa za celo družino.

Igranje družabnih iger v paru pa je lahko tudi romantični zmenek.

Vesela sva, da smo si s tako preprosto idejo polepšali decembrski večer. Poskusite tudi vi.


Foto: Katja in Žiga Nastran

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja