Svetost družine? (AVDIO)

, ,

V oddaji družinska keteheza na radiu Ognjišče je Marjana Debevec tokrat gostila mlada zakonca Primoža in Meto Halas ter duhovnika Rafka Klemenčiča.

Pogovarjali so se o “papeževi” temi svetosti družine, ki se ne kaže v popolnosti ali perfekcionizmu, temveč prav v lastni nepopolnosti, ki jo posveti zaupanje v Božji načrt in predajanje Božjemu vodstvu v življenju.

Kako spuščati nadzor in ohraniti mir v srcu?

Primož in Meta sta preko svoje življenjske zgodbe spregovorila o pomembnosti gradnje izpolnjujočih odnosov, o pomembnosti priključenosti na Boga, saj drugače človek hitro stopi na mesto Boga in si pripisuje zasluge za dobre stvari ali želi ohranjati nadzor tudi tam, kjer je brez moči.

Preko vzponov in padcev, preko odnosa z Bogom, s sozakoncem, preko vzgoje otrok preko lepih izkušenj in težkih preizkušenj nam Bog kaže pot rasti, ki je najboljša za vsakega od nas, da bi bili srečni že na tem svetu, še bolj pa potem, ko prispemo na naš končni cilj v večnosti.

Rafko Klemenčič je njunemu pričevanju dodal duhovni uvid tega, da je možno vero živeti v vsakem trenutku dneva , saj je Bog nenehno z nami in si za nas želi, da bi bili vedno bližje njemu in drug drugemu.

Prisluhnita celotni katehezi

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja