Sara Ahlin Doljak: Ali je mogoče ljubiti enega/eno za vedno?

,

Danes se veliko oseb boji dokončnih odločitev. Ali gre zgolj za čustvo, neko psihofizično stanje? Če je samo to, se na ljubezni ne more zgraditi nekaj trdnega, trajnega. Če pa je ljubezen odnos, potem je resničnost, ki lahko raste, in se jo gradi kot hišo. Rasteva in se gradiva skupaj, ne vsak sam!

Graditi pomeni podpirati rast in ji pomagati. Ne želimo je utemeljiti na pesku čustev, ki pridejo in gredo, temveč na skali prave Ljubezni.

Strah pred ‘za vedno’ se torej zdravi v vsakodnevnem izročanju Življenju, ki postane duhovna pot, sestavljena iz majhnih korakov, korakov skupne rasti, sestavljena iz prizadevanja, da bi dozoreli v veri.

Vprašanje ‘za vedno’ ni vprašanje trajanja. Zakon ni uspešen le, če traja, ampak je pomembna njegova kakovost.

Biti skupaj in znati se ljubiti za vedno je izziv. Vsakdanja odločitev za ljubezen je kruh, tisto, kar dva podpira, da gresta dalje. Na tej poti je molitev vedno pomembna in nujna.

Sara Ahlin Doljak (avgusta 2020)

Vse mine, ostanejo pa odnosi

Po osmih letih zakona sva se tega ovedla in spoznala, da materialnost mine, kariera mine … ostanejo pa odnosi. Bojan mi nikoli ni rekel: »Poročil sem se z zdravo Saro.« Zakaj? Ker oba živiva v zaupanju, ki izvira iz vere, stalnega in živega odnosa z Bogom.

Če živim za stvari sveta, ki minejo, ne zmorem zares Vstati. Če živim samo zato, da prinesem domov nekaj denarja, da iščem ugled, kariero, ne Živim.

Na svetu nisem za to. Vredna sem mnogo več: da bi ljubila.

(Sara v knjigi)

DA, Življenje!

Navdušeni smo, da je pred nami je izid Sarine nove knjige DA, Življenje!, knjige, ki je hvalospev pravi Ljubezni, “ki se nam ne kaže v roza srčkih, ampak v Zavedanju, ki ga vlagamo in tkemo v to, da bi bili naši odnosi boljši, iskreni in ljubeči.”

V prvem delu knjige je kratek opis Sarine življenjske poti. Njena zgodba. Pred diagnozo in po njej. Drugi del pa so Sarina razmišljanja ob različnih trenutkih v življenju, v katerih je skupaj s svojimi bližnjimi, ki jih imenuje “dohtarji srca”, našla življenjske lekcije, ki navdihujejo, poučujejo in dvigajo iz praznin, strahov in dvomov.

Knjigo lahko do 14. februarja 2023 (pred)naročite po ugodnejši ceni na www.saradoljak.si, prav tako pa prisrčno vabljeni na dogodek NAJINA zakon ZGODBA V ŽIVO v Antonovem domu v Ljubljani. To bo pogovorni večer s Saro in Bojanom Doljak, ki ga bo vodil voditelj Družine in Življenja Benjamin Siter, svoje vtise ob urejanju knjige pa bo z nami delila tudi urednica knjige Meta Halas.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja