Navdušeni in hvaležni v poletje (zaključki zakonskih skupin)

Hvala Bogu smo se letos po vsem koronskem obdobju zakonci družinsko skupaj z našimi zakonskimi skupinami ob zaključku šolskega leta 2021/22 spet zelo številčno podali na razne pohode, izlete, romanja in se družili ob dobri hrani. Kako zelo smo pogrešali tovrstna druženja. In kako so dragocena. Ne samo za nas zakonce, tudi za naše otroke in njihovo medsebojno druženje ter povezovanje.

 

Gradnja skupnosti

Iz Šentjurja smo se skoraj v 100% zasedbi vseh treh tamkajšnjih zakonskih skupin (dve na novo nastali letos februarja in ena že od prej) pod okriljem župnika in duhovnega spremljevalca Mitja Markoviča v prvi polovici junija v sobotnem jutru podali na Veliko Planino. Z nami so bile tudi ukrajinske družine, nastanjene v šentjurskem župnišču in pri enem izmed zakonskih parov. Čas in zahtevnost hoje smo prilagodili najmlajšim in najšibkejšim.

Hvaležnost

Na jasi nekje na poti do Velike Planine je Mitja Markovič za nas daroval sveto mašo, od koder se je iz naših src v nebo dvigala zahvala za obe novi zakonski skupini, za vsa nova iskrena prijateljstva, nova poznanstva, za čudovitega duhovnega spremljevalca, za ukrajinske prijatelje, za tisto prečudovito “katedralo”, sredi katere smo obhajali sveto mašo, za naše zakonce, naše otroke, družine, za sonce, ki nas je grelo …

 

Po nebeški gostiji smo si privoščili še zemeljsko gostijo (beri: pojedino). Iz svojih nahrbtnikov smo kar skupaj naložili hrano. Po duhovni in telesni okrepitvi smo nadaljevali pot do Male Planine in nazaj do svojih avtomobilov na parkirišču. Za konec pa še DiŽ-evi objemi, ki nas bodo poleg spomina na ta čudovit dan greli do našega ponovnega snidenja na zakonskih skupinah v jeseni.


Foto: različni člani DiŽ-evih zakonskih skupin

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja