Nad vsem naj bo (še naprej) Ljubezen – Dajemo naprej 2019! FOTO

,

Minuli konec tedna, 28. in 29. septembra, se je v Radencih – domovanju treh src – odvijalo izobraževanje voditeljskih in bodočih voditeljskih parov Družine in Življenja.

113 parov je konferenčno dvorano v hotelu Radin napolnilo do zadnjega in ne bi mogli izbrati boljšega citata, ki opiše dogajanje in povezanost med vsemi udeleženci, kot ta, ki je bil postavljen za naslov letošnjega Dajemo naprej: “Nad vsem naj bo ljubezen.”

Posebni gost, Rob Clarke, ki je skupaj s svojo ženo Anne prišel na ta dogodek z Irske, je v štirih nagovorih o vodenju najprej prek zgodbe starozaveznega Jožefa predstavil idejo, da smo vsi Božja stvaritev in da delo v nas še vedno poteka ter kako nas Bog usposablja za voditelje preko vseh vzponov in padcev.

Nato je govoril čisto praktično o tem, kaj so in kaj niso naloge voditelja, katere stvari moramo delegirati naprej in kako mentorirati nove voditelje s ti. “Jezusovo metodo”: On je naredil – oni so opazovali, On je naredil – oni so pomagali, oni so naredili – On je pomagal, oni so naredili – On je opazoval, oni so naredili – On je odšel.

Nazadnje pa je spregovoril tudi o tem, da smo ustvarjeni iz skupnosti (sv. Trojice) za življenje v skupnosti (zakonu, družini, zakonskih skupinah, družbi …) in je skupnost (nebesa z vsemi svetniki) tudi naš končni cilj.

Njegova žena Anne pa je še poudarila, kako njima in njunim šestim otrokom skupnost daje oporo in varnost v času, ko smo kristjani pogosto napačno razumljeni ali zaničevani.

Benjamin Siter je v dveh kratkih nagovorih obnovil vizijo Družine in Življenja – do leta 2025 doseči 25.000 parov –  podelil, kaj se je v zadnjem času za to že storilo in pa kakšni so načrti za prihodnost. Prav tako je izzval voditeljske pare, naj bomo bolj osredotočeni na to, zakaj nekaj počnemo, kot kaj in kako počnemo, in izrazil zaupanje v veliko in pomembno nalogo vsakega voditeljskega para.

Dani in Vilma Siter sta v svojih dveh nagovorih izpostavila, zakaj je samo Ljubezen (pisana z veliko, ki je Bog, kot z malo) tista, ki lahko spreminja, in neutrudno položila na srce vsem, da vsaj stotinko dneva namenijo Bogu (15 minut branja, premišljevanja, zapisovanja ob Svetem pismu).

Regijski voditeljski pari so imeli svoja kratka srečanja z voditeljskimi pari v njihovi regiji in so razmišljali o tem, kaj bi se dalo narediti v konkretno njihovih okoljih za to, da bi se prakse dobrih in uspešnih zakonov in dela v zakonskih skupinah “nalezlo” čimveč drugih parov.

Predstavili smo tudi prenovljena gradiva za zakonske skupine (zaenkrat prvi letnik), ki bodo v veliko pomoč novim zakonskim skupinam, saj lahko s ponosom in hvaležnostjo rečemo, da so to sedaj res “naša” gradiva, narejena z mislijo na slovenske razmere, podkrepljena z resničnimi zgodbami DiŽ-evih parov.

V soboto zvečer smo obhajali sv. mašo, ki jo je daroval msgr. Alojzij Cvikl in ob tej slovesnosti Daniju in Vilmi Siter podelil najvišje odlikovanje Katoliške cerkve na Slovenskem – odličje sv. Cirila in Metoda.

Po maši je sledila večerja in zabavni večer z ansamblom Plus Band ter čarodejem Džonom (ki sta skupaj z ženo prav tako naš voditeljski par).

Oba dneva nas je spremljala tudi skupina Svetnik, ki nas je s svojo slavilno glasbo bližala Bogu in drug k drugemu (saj smo pogosto vstali, se objeli in peli skupaj z njimi Bogu v slavo).

Še enkrat hvala vsem udeležencem za čudovito vzdušje domačnosti, povezanosti in medsebojne bližine. Tako vemo, da smo na pravi poti – ker je med nami ljubezen. Vsem zakonskim skupinam želimo Ljubezni polna srečanja in na svidenje na Dajemo naprej 2020!

Galerija fotografij (klikni na sliko, da se odpre večja):

2 komentarjev
  1. Aleš Čerin says:

    Odličen članek in super fotografije. Sedaj se mi šele sestavlja prava slika. Imel sem nekako zožan kot, a vseeno bil prisoten. Bogu hvala za tehniko. In hvala Benjaminu, da je zrihtal prenos.

    Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja