Matjaž in Simona pravita, da je zakonska skupina za normalne

,

V januarski Najini zakon zgodbi smo gostili Matjaža in Simono Kosi, zakonski par, ki spravlja Slovenijo v smeh s skeči na temo zakonskega in družinskega življenja.

Zakonska skupina je za vse normalne

Matjaž in Simona sta iskreno, odprto in brez olepševanja podelila, kako sta se spoznala in začela skupno pot. Povedala sta, da skupaj rasteta v veri, da ne skrivata, da sta kristjana in da otroke vzgajata v krščanskem duhu. Sta tudi člana zakonske skupine Družine in Življenja, ki jima predstavlja skupnost, v kateri sta lahko to, kar sta, kjer se čutita sprejeta in kjer vedno znova ugotovita, da imajo vsi zakonski pari na svoji poti podobne težave in stiske.

Pravita, da v njunem okolju velja, da gre v zakonsko skupino samo tisti, ki ima resne težave v zakonu. Onadva pa sta hvaležna za to skupnost in tudi takrat, ko se težko spravita od doma na srečanje skupine, na poti domov vedno z veseljem ugotavljata, kako dobro je, da sta šla.

Pristnost pritegne

Preprosta, odprta, pristna, iskrena, vesela kristjana – tako so Matjaža in Simono po pričevanju opisali udeleženci, več kot 300 parov, ki so poslušali pričevanje. Prav njuna nenarejenost in pristnost, o kateri sta povedala tudi, da nagovarja ljudi celo na omrežjih, kot je Instagram in TikTok, je tisto, česar nam v današnjem času še kako manjka.

V odzivih na pričevanje je eden od parov zapisal, da sta se ob Matjažu in Simoni zavedela svoje togosti in resnosti. Da sta zakonca Kosi vesela kristjana in zato zanimiva za druge.

Matjaž, ki je teolog in poučuje tudi verouk, je omenil, da si želita iz zabavnih vsebin na temo zakona in družine počasi preiti tudi na širjenje vesele novice, na evangelizacijo. In pri tem, kako širimo veselo oznanilo, ne smemo biti omejeni na običajne načine in poti.

Vsi, ki ste Najino zakon zgodbo v živo zamudili, si jo boste lahko kmalu ogledali na Facebooku ali YouTube kanalu Družine in Življenja ali pa ji kar prisluhnili v obliki podkasta.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja