Kako Gorenjec pošlje svoji ženi rože?

,

– S telefonom jih slika in ji jih pošlje kot MMS 🙂

Dobro, ko smo se vicu nasmejali, pa se lahko resno vprašamo, kaj je s tem narobe? Čisto nič! Da imamo žene rade rože in da jih rade dobimo od svojih mož (če se ti kdaj spomnijo na to), ni nobena skrivnost. Toda, morajo to res biti umetno vzgojene drage vrtnice iz cvetličarne? Ki bodo lepe nekaj dni, potem pa jih neizogibno čaka usoda kompostnika?

Rože izražajo pomembno sporočilo: cenim te, rad te imam, mislim nate

In kar je še takih lepih misli, ki pobožajo ženino srce. To pa prav tako lahko naredi elektronsko sporočilo, če seveda žena ve, da je iskreno. Bila sem vesela, ko sem danes spet, kot že mnogokrat, dobila po telefonu sliko lepe vrtnice in prijazno sporočilce mojega moža.

Nekdo je rekel, da so majhna dejanja, ki jih naredimo, vredna neskončno več, kot velika, ki jih samo načrtujemo.

Koliko takšnih majhnih dejanj, ki pa so vredne veliko, lahko naredimo že s svojim telefonom?

Odnos, za katerega ne skrbimo, hira, lahko celo propada

To, da sva poročena že osemindvajset let, da se dobro poznava, da sva nekako udomačena drug z drugim, ni nobena garancija za dober zakon. Ljudje smo po svoji grešni naravi sebični. Če se prepustiva »udomačenosti«, navajenosti in rutini, za najin zakon ne bo dobro.

Truditi se moramo drug za drugega, pa ne glede na to ali smo mladoporočenci ali pa dedki in babice. Zato se pravo vprašanje, ki bi si ga morala zastaviti vsako jutro, glasi: kaj lahko danes naredim, da mojemu možu polepšam dan?

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja