“Hvala, da nas povezujete v tako čudovito občestvo”

, ,

Lansko leto smo družine nekaterih zakonskih skupin celjske in novomeške regije romale na Svete gore nad Bistrico ob Sotli. Ker nam je bilo res lepo, je padla ideja, da bi bilo potrebno to ob letu osorej ponoviti. Pa da bi tokrat povabili širše in bi šli še kam drugam.

Ampak kam?

Še dobro, da šentjurski župnik Mitja Markovič hodi okrog poročat mlade pare in spotoma odkrije še lepe kraje, kot je npr. Svetina. Šli smo v akcijo. V organizaciji srečanja se nam je pridružila še celjska škofija in seveda v veliki meri krajani Svetine, ki dihajo s svojo župnijo in za svoj kraj.

Od blizu in daleč

In se je zgodilo! Srečanje družin na prvo junijsko nedeljo popoldne pri Mariji Snežni na Svetini. Z različnih izhodiščnih točk smo v večini peš priromali na ta lepi kraj. Nekateri tudi iz zelo oddaljenih slovenskih krajev. Znani in manj znani obrazi smo se srečali skupaj v iskrenem veselju in želji po medsebojnem povezovanju in druženju.

V polni cerkvi otrok, zakoncev, tudi starejših romarjev je celjski škof Maksimiljan Matjaž ob somaševanju treh duhovnikov daroval mašo za naše slovenske družine in v pozdravnem nagovoru izrazil veselje in navdušenje nad takšnimi srečanji. V pridigi pa nas je nagovoril Mitja Markovič z zelo nazornim prikazom, kako krhki smo ljudje – kot lončene posode, če v njih ni prave vsebine. (Lončena posoda je končala na tleh v razbitinah, sladka vsebina pa je ostala nepoškodovana in je po maši zelo razveselila otroke. 🙂 )

Hvaležni za skupnost, vreme in doživetja

Po maši se je v cerkvi zgodil še en velik dogodek – dva fantka sta pri krstu postala Božja otroka, zunaj pa se je nadaljevalo prijetno druženje. Gospod nam je »zrihtal« tudi odlično vreme, kar je bil v teh skoraj neprekinjeno deževnih dneh skoraj čudež.

Takole nam je napisala ena izmed udeleženk:

»Hvala za vso organizacijo in čudovit dan, da smo smeli biti del tega praznika in da nas povezujete v tako čudovito občestvo!«

Mi pa kličemo: BOGU HVALA!

Naj spregovorijo še fotografije:


Foto: Igor Dečman, Dejan Brečko (iz zraka)

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja