Exodus 90 bo tudi v slovenskem jeziku!

,

Spominjam se prvega vabila v Exodus 90 pred natanko dvema letoma. Med »DiŽ-evimi možmi iz divjine«, ki smo poleti hodili na pohode po divjini, je zaokrožila e-pošta z vabilom v 90 dnevni izziv, kjer »se bo treba tuširat z mrzlo vodo«. To je bilo skoraj vse, kar smo v tistem trenutku vedeli. V naslednjem trenutku smo izvedeli, da je del izziva tudi vsakodnevno prebiranje Božje besede – druga Mojzesova knjiga in pa tedenska srečanja bratovščine. Časa za odločitev je bilo en cel dan.

To je bil dan in to je bila odločitev, ki mi je spremenila življenje.

Na bolje, seveda. Veliko bolj intenzivno kot dotlej sem začel rasti  v svojem odnosu z Bogom, odnosu do sveta in tudi do sebe.V letošnjem letu grem skozi program tretjič, z »originalno« skupino pa vseskozi delamo 3-letno nadaljevanje tega programa.

Slovenskih mož, ki smo se odločili za »izhod iz sužnosti« je več kot kadarkoli doslej.

Med njimi ste tudi mnogi »DiŽ-evci«. Prepričan sem, da bodo sadovi (sploh v kombinaciji s programom za žene, Fiat 90, ki ste se ga polotile mnoge žene Exodus mož), izjemni.

Verjamem pa, da bi se še več mož odločilo za ta izziv, če bi bil program preveden v slovenski jezik

Zato smo se ekipa mož iz različnih organizacij (Katoliška mladina, Zavod Iskreni, Inštitut Integrum in Družina in Življenje) povezali z avtorji v ZDA in se začeli dogovarjati za prevod.

Če se čutite nagovorjene vas vabim, da na strani ww.exodus90.si darujete za namen prevoda.

 

Naj poudarim – sredstva za prevod se zbirajo na računu Katoliške mladine; vsa zbrana sredstva bodo namenjena izključno stroškom prevoda in lekture; nobena od zgoraj navedenih sodelujočih organizacij in posameznikov ne bomo od zbranih sredstev; pa tudi od sredstev, ki jih organizaciji Exodus90 namenimo možje, ki v Sloveniji delamo ta program, prejela nobenih sredstev.

Gre preprosto za odličen program, ki ga radi priporočamo svojim možem.

Če želite izvedeti več o programu, pa vas vabim še k ogledu intervjuja, ki sem ga pred kratkim pripravil z avtorjem programa iz ZDA, Nathanielom Binversiem.

 

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja