Eno pričevanje – dve novi zakonski skupini

V župniji Svetega Jožefa Delavca v Račah so se v zadnjem letu dogajale velike reči. Imeli smo celoletni misijon, ob zaključku misijona devetdnevnico, v okviru devetdnevnice pa pričevanje Vilme in Danija Siter. Bogu smo hvaležni, da sta prišla in nas nagovorila.

Na pričevanju se je zbralo veliko zakoncev, ki so jima z veseljem prisluhnili. Vilma in Dani sta nas nagovorila s svojimi osebnimi izkušnjami oziroma preizkušnjami. Čeprav sem njuno zgodbo že večkrat slišala, so me tudi tokrat zelo nagovorile Vilmine besede, ko je spregovorila o tem, kako je Bog ozdravil njunega sina Tobija.

Odnos med možem in ženo, o zakonski skupini in Sveto pismo

Zakonca Siter sta govorila o pomenu odnosa med možem in ženo, o odnosih v družini, o tem, kako pomembno je, da smo drug do drugega odprti, da si povemo, kaj drug od drugega pričakujemo in kaj si želimo. Mož pogosto ne ve, česa si žena želi in obratno. Pripovedovala sta o tem, kako se zakonci med seboj pilimo in brusimo, kako se nenehno učimo in kako smo si podarjeni, da skupaj duhovno rastemo.

Nadaljevala sta o vlogi zakonske skupine, ki nam pomaga spoznavati in bolje razumeti dinamiko odnosov v zakonu in družini. Poudarila sta pomen poglabljanja osebne vere in pomen skrbi za duhovno rast posameznika in para. Metoda učenja v zakonski skupini je predvsem izmenjava izkušenj – zakonci zakoncem, mlajši pari se učijo od starejših, včasih pa je tudi obratno.

Zelo pomembna pa je, tako sta rekla Vilma in Dani, odločitev za vsakodnevno branje Svetega pisma, ki je priročnik za življenje. Pa ne le branje, pač pa tudi uresničevanje Božje besede v naših medsebojnih odnosih. Branje Svetega pisma je povabilo živemu Bogu, naj vstopi v naša življenja. Drži, da smo ljudje sebični – nagnjeni h grehu in želimo delati stvari po svoje, Božja beseda pa je vedno in za vse ista in je za vsakogar prava smer. Njuno pričevanje in njuna predanost Bogu, predvsem pa vključevanje Božje besede v vsakdanje življenje, je nagovorilo zakonce.

Misijon + pričevanje = dve novi zakonski skupini

Z velikim veseljem povem, da sta rezultat misijona in pričevanja Danija in Vilme v naši župniji dve novi zakonski skupini. Bogu smo hvaležni za naše zakonce, da so zbrali pogum, sprejeli priložnost in se vključili. Hvaležni smo tudi našemu gospodu župniku za vso podporo in prizadevanja v tej smeri.

Hvala pa tudi vam, dragi DiŽ-evci za vaš trud in vaše delo, za vaša pričevanja. Veseli smo, da ste pripravljeni delček sebe podariti nam in mnogim, ki vas vabijo medse. Naj vas dobri Bog še naprej bogato blagoslavlja in vodi.

Besedilo: Majda Leva

Foto: Borut Batagelj, spletna stran župnije Rače (zunanjost cerkve)


Kako organizirati pričevanje v župniji in kako narediti novo zakonsko skupino?

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja