Dani in Vilma Siter ob prejemu odličja sv. Cirila in Metoda: “Storila sva, kar sva bila dolžna storiti.”

,

Na slovesni maši v Radencih, ki jo je 28.9.2019 daroval msgr. Alojzij Cvikl, sta Dani in Vilma Siter, ustanovitelja in voditelja Družine in Življenja, prejela odličje sv. Cirila in Metoda, ki se po pisanju Slovenske škofovske konference “podeljuje osebam ali ustanovam, ki so se izkazale s posebnim zvestim služenjem Cerkvi med Slovenci.”

“Bila sva le poslušna Bogu”

Svoje začetke sta opisala s temi besedami:

“Klic »Pojdita za menoj in služita zakoncem in družinam« sva slišala že v letu 1985, vendar sva na to pot stopila šele v letu 2000. Na začetku nama je z nasveti, materiali in denarjem pomagala mednarodna organizacija Family Life. Svojo vizijo sva najprej predstavila na škofijski in lokalni ravni, dobila sva zeleno luč in začela delati. Kmalu sva ustanovila prvih pet zakonskih skupin, jih vodila, pripravljala gradiva, usklajevala termine … Z Božjo pomočjo je delo iz leta v leto rastlo.”

Danes je v Družinu in Življenju 178 voditeljskih parov, ki vodijo skupaj 222 zakonskih skupin. V vsaki od njih se mesečno srečuje v povprečju od 4 do 8 parov, ki odnose z Bogom, sozakoncem, otroki in bližnjimi postavljajo na prvo mesto.

Z zakonskimi skupinami in vikend seminarji ter številnimi drugimi dogodki se tako uresničuje moto Družine in Življenja, ki se glasi: “Gradimo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej.”

“Poudarjava, da sva bila le poslušna Bogu in sva šla za klicem. Vse ostalo naprej je bilo Božje delo. Storila sva pravzaprav, kar sva bila dolžna storiti (op. prim. Luka 17,7-10) in polagava vsem na srce, da nas vse Bog kliče na delo v svoj vinograd,”

je v svoji zahvali za odličje sv. Cirila in Metoda dejal Dani Siter. Vilma pa je še dodala:

“Slovenija nujno potrebuje korak in odločitev vsakega od nas. Preveč lepo deželo imamo in ljudje v Sloveniji smo preveč dobri in talentirani, da bi pustili, da nas odnosi hromijo, namesto da bi cveteli. Da so puhli, namesto da bi bili sočni.”

Skupaj sta se zahvalila vsem voditeljskim, govorniškim in pričevalskim parom, ter vsem, ki se kakorkoli po svojih močeh trudijo dajati naprej to, kar so sami prejeli pri Družini in Življenju, in tudi njim čestitala za prejeto priznanje, saj sta prepričana, da brez njih in brez osebne odločitve vsakega za hojo za Jezusom Bog ne bi mogel pisati tako velike zgodbe!

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja