Aplikacija, ki pomaga pri rednem branju Svetega pisma

,

Iz Svetopisemske družbe Slovenije so nam pred kratkim sporočili, da je najbolj razširjena svetopisemska aplikacija z več kot 390 milijonov uporabnikov YouVersion sedaj na voljo tudi v slovenščini.

Aplikacijo Sveto pismo YouVersion je razvila organizacija Life.Church iz Združenih držav Amerike, s katero sta svetovna zveza Združenih svetopisemskih družb in Svetopisemska družba Slovenije stopili v partnerstvo v iskanju najboljšega orodja, ki bi kristjanom pomagalo ob vsakodnevnem branju Božje besede stopati v živ odnos s Kristusom.

Aplikacija tako odgovarja na sodoben način življenja, ko ima že skoraj vsakdo od nas povsod s seboj pametni telefon ali drugo podobno napravo. Lahko si jo prenesete na tej POVEZAVI.

Veliko načinov uporabe

V aplikaciji je kar nekaj slovenskih prevodov Svetega pisma, med katerimi velja posebej izpostaviti celoten Slovenski standardni prevod, ki je tako prvič v celoti brezplačno na voljo za prenos in branje, ter Življenje z Jezusom, prevod Nove zaveze v sodobnem jeziku, v katerem je od sedaj vključen tudi popolnoma nov prevod Matejevega evangelija.

Vendar pa aplikacija ponuja veliko več kot samo branje in primerjanje različnih prevodov Svetega pisma (v njej je preko 1900 prevodov Svetega pisma v več kot 1300 različnih jezikih).

Primerjamo lahko vrstice iz različnih prevodov in spoznavamo, kako vsak na svoj način izraža določeno sporočilo, označujemo odlomke, si ob njihovem branju delamo zapiske, enostavno ustvarjamo umetniške fotografije s svetopisemskimi vrsticami in jih delimo s prijatelji znotraj aplikacije, na družabnih omrežjih ali preko e-pošte …

Svetopisemska družba Slovenije je pripravila tudi serijo kratkih videov, s pomočjo katerih se na preprost način naučimo uporabe aplikacije in vseh možnosti, ki jih ponuja. Najdemo jih na povezavi www.svetopismo.si/YouVersion.

Aplikacija deluje kot pravo malo družabno omrežje

Prav bralni načrti, med katerimi najdemo bralne sezname, molitvena premišljevanja, kateheze in vzpodbude, dopolnjene z avdio in video vsebinami, so ena od najbolj uporabnih funkcionalnosti aplikacije.

Lahko jih beremo sami ali skupaj s prijatelji, lahko pa jih uporabljamo tudi za skupno branje in premišljevanje Svetega pisma skupaj s člani (zakonske) skupine ter tako ostajamo povezani tudi v obdobjih med rednimi srečevanji v živo.

Načrti bodo predvsem v pomoč pri navadi rednega in vsakodnevnega branja Svetega pisma.

Pri veliko prevodih je poleg branja svetopisemskega besedila na voljo tudi poslušanje v avdio obliki, v aplikaciji pa je tudi nekaj video vsebin zaenkrat le v angleškem jeziku.

Oglasna deska krščanskih dogodkov

V aplikaciji lahko poiščemo tudi dogodke s krščansko vsebino, razna srečanja, koncerte itd. v bližini, novice o dogodkih pa lahko tudi sami sporočamo in jih tako promoviramo več tisoč uporabnikom aplikacije.

Na Svetopisemski družbi upajo, da bo to postala največja oglasna deska dogodkov s krščansko vsebino v Sloveniji.

Vesela novica za vse!

Aplikacija in vsi prevodi v njej so na voljo popolnoma brezplačno. Na Svetopisemski družbi so zapisali, da jih dajejo “v dar z namenom služenja vsem ljudem, ter z upanjem, da jih bo vsebina Svetega pisma tako lažje dosegla in spreminjala njihova življenja.”

Seveda pa so z delom, ki so ga vložili v razvoj slovenskega prevoda aplikacije, povezani tudi stroški, zato bodo veseli vsake donacije v skladu z zmožnostmi posameznika, saj bodo z darovi:

“lahko še naprej prevajali bralne načrte, ustvarjali nove, ter razvijali aplikacijo še naprej, da bo tako lahko postajala dragoceno orodje vam, vaši skupini, cerkvi, pa tudi vsem tistim, ki se bodo lahko na ta način lažje prvič srečali z dobro novico Svetega pisma!”

Foto: Unsplash in Svetopisemska družba Slovenije

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja