5 najbolj priljubljenih v letu 2021

O čem govorimo? O člankih, seveda! Katerih je tistih TOP 5, ki ste si jih v lanskem letu ogledali največkrat? Upamo, da ste jih tudi prebrali. ? Pripomnimo še to, da nismo gledali datuma objave prispevkov, pač pa le obiskanost. In to je pet najbolj priljubljenih:

1. “Suša” v zakonskem odnosu … in spolnosti

Papež Frančišek z zelo sočnimi izrazi opisuje spolni odnos med možem in ženo ter ga primerja z najpomembnejšim odnosom – med človekom in Bogom. A le spolni odnos, poln strasti in slasti, je tak. Zakonci se moramo potruditi za oboje – strast in slast. Kdo točno? Oba. In to ne samo v postelji. Sveto pismo pravi: Mož naj ženi izpolni dolžnost, prav tako tudi žena možu. Žena nima oblasti nad svojim telesom, marveč mož, enako pa tudi mož nima oblasti nad svojim telesom, marveč žena. (1 Kor 7,3–4). Obojestransko torej nimamo »oblasti« nad svojim telesom! In obojestransko moramo izpolnjevati (zakonsko) dolžnost. In tole zveni kot zapoved, kajne?


2. Ganljivo slovo žene ob odprtem grobu svojega moža

V nedeljo smo bili v Brežicah priča veličastnemu pogrebu Štefka Količa, ki ga je domači župnik imenoval kar misijon. V trenutku, ko je na pokopališču zadonela Avsenikova melodija Veter nosi pesem mojo in so tri letala nizko preletela pokopališče, ni bilo očesa, ki ga ne bi orosile solze.


3. “Možje bi radi več spolnosti, žene pa več nežnosti” (ODZIV bralke)

Pred več desetletji, ko sem bila še zelo mlada žena, je rekel nek misijonar v srečanju za zakonce: “Možje bi radi več spolnosti, žene pa več nežnosti!” Vem, da je v moških močna spolna energija, ki se želi sprostiti in v pogledu na ljubljeno osebo postane nevzdržna. Vem, da možje dobro veste, na katero »struno« njenega telesa je treba zaigrati, da jo pripravite do spolnega dejanja, ki seveda tudi njo prevzame, saj je to doživetje mnogokrat, ne vedno, kot predokus nebes.


4. “Pokleknil sem samo pred Bogom in pred bodočo ženo”

»Sem Slovenec, preprost človek, bogaboječ, do ljudi večinoma spoštljiv, ampak tudi precej oster, kadar je braniti časti in pravde narodu in jeziku svojemu,” se je predstavil gospod Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije. V Družini in Življenju smo ga na gradu Rajhenburg gostili na dogodku z naslovom Boljši odnosi, boljša prihodnost.


5. “30 razlogov, zakaj te ljubim, dragi mož”

V uredništvo smo dobili pisemce žene, ki je svojemu možu na čudovit način izpovedala ljubezen in hvaležnost. Objavljamo ga z njeno privolitvijo prav danes na Gregorjevo (se čuti, da je v zraku tudi ljubezen, ne samo koronavirus). V spodbudo vsem zakoncem, da si danes vzamete čas in drug drugemu napišeta, za kaj sta hvaležna in da se imata rada.


Katerih pa je vaših TOP 5 lanskega leta? Lahko napišete spodaj v komentar. Veseli bomo vaših odzivov! ?

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja