Večer hvaležnosti za mesečne dobrotnike in ožje sodelavce Družine in Življenja (FOTO)

, ,

Ko smo v ožji ekipi Družine in Življenja razmišljali o tem, s kakšno pozornostjo naj se zahvalimo donatorjem, ki mesečno podpirajo delovanje Družine in Življenja, smo najprej razmišljali o stvareh. O kakšni dobri knjigi, ki bi jo podarili. O uporabnem darilu, na katerem se ne bi nabiral prah.

Med razmišljanjem se oglasi naš sodelavec Rok Černelič: “Kaj pa če bi namesto darila, poslanega po pošti, raje naredili srečanje za vse donatorje, ki nas podpirajo? Kaj pa če bi jim namesto daril raje podarili svoj čas? Priložnost, da se srečamo iz oči v oči, se objamemo in poklepetamo?”


To je to!

Takoj nam je bilo jasno, da je ideja prišla od Svetega Duha. V strateškem načrtovanju, ki smo ga opravili, je bil za eno prvih prioritet določen cilj, da do leta 2025 okrepimo notranje kroge Družine in Življenja. Prostovoljce, ki darujejo svoj čas (in denar!), da lahko DiŽ deluje, raste in se krepi.

Da lahko čim več zakoncem pomagamo graditi odnose, za katere je vredno živeti.

Vabimo vas, da se pridružite rednemu mesečnemu darovanju. S skupnimi močmi nam bo uspelo te odnose, za katere je vredno živeti, prenesti še med več parov in družin. ŽE V NAPREJ EN VELIK BOG LONAJ!

Datum smo postavili v maj, saj so bili prej skoraj vsi vikendi že zasedeni s seminarji in drugimi dogodki. Nato smo določili še lokacijo (Antonov dom na Viču) in uro (petek, 17. maj, ob 18. uri). Vedeli smo, da naši donatorji prihajajo iz vse Slovenije. Da so majski petki praviloma polni obveznosti v večini družin. Toda vseeno smo upali, da nekaj odziva bo.


Na koncu se nas je zbralo več kot 100 parov!

Kdor se je v petek zvečer sprehodil mimo ploščadi pred Antonovim domom, si je morda mislil: kakšna sekta pa je to, ko se vsepovprek objemajo? 🙂 Ja, veliko objemov je bilo. Stiskov rok in iskrenega veselja ob srečanju. Pa slavljenje s Tadejem Vindišem in smeh do solz z Gregorjem Čušinom, ki nas je skupaj s svojim sinom Matijem Joštom popeljal skozi zgodbe Stare zaveze, začenši s stvarjenjem. Med njegovo predstavo smo skupaj popevali: »Družina je fina in fino je imeti družino …«

Res je fino imeti družino. In pravi blagoslov je imeti skupnost, kot je Družina in Življenje.

Benjamin Siter, voditelj Družine in Življenja, nas je v svojem nagovoru opomnil, naj svoje življenje gradimo na Kristusu. Popeljal nas je skozi leto 2023, ki je bilo za DiŽ polno dogajanja in blagoslovov. Ter vse navzoče povabil, da se ponovno srečamo 21. in 22. septembra, ko bo v Čatežu Dajemo naprej.

V hvaležnosti za vse, kar prejemamo od Boga, smo se v prijetnem druženju zadržali ob krasni pogostitvi, za katero so poskrbeli naši voditeljski pari – podjetniki (MAŠ catering in vinarstvo Kerin).

Iskrena hvala vsem, ki ste že med mesečnimi dobrotniki DiŽ-a, če ste bili spodbujeni in nagovorjeni tudi vi, pa vas lepo vabimo, da se nam pridružite (kliknite tukaj).


Foto: Matjaž Maležič, Bogomila Černelič

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja