Uspeh je tema nove številke revije Družina in Življenje

Pred nami je nova, božična številka revije Družina in Življenje. Tokrat s prenovljeno naslovnico in atraktivno fotografijo akrobatske družine Nuč. Saj gotovo veste, da Tim Nuč nastopa kot akrobat v Flipping Art. Eno akrobacijo je pokazal tudi na fotografiji v intervjuju z atom in mamo, Robijem in Mojco Nuč. Takole pa pravita zakonca Nuč: “Ljudje, ki hrepenijo po več, na zakonski skupini tudi dobijo več. Bolj kvalitetno življenje.” Kaj češ še več …

Izpostavljeno

Dani Siter je tokrat pisal o uspehu v zakonu, o njegovem propadu, posledicah propada in tudi rešitvah. Takole: “Moški težje prenese poraz kot ženska. Neuspeh zakona je za moškega neuspeh podjetja, v katerem je direktor, ne neuspeh ekipe, ki jo je treniral, je kot hiša, ki pogori do tal.” In naprej: “Ko se moški zazre v “pogorišče” svojega zakona, ima več možnosti …” Katere? Preberite na strani 36 in 37.

Vilma Siter pa je pisala o hrepenenju po popolnosti, po lepoti, po uspehu. Živimo v iluzijah, da je zakon zdravilo za bivanjsko osamljenost in da bo mož zapolnil vse moje vrzeli. Vse to iščemo v sozakoncu, ki pa nas vedno razočara. Potem se umaknemo – vsak v svoj svet.

O uspehu na moški način razmišlja Mitja Stantič, ki zna takole provocirati svoje prijatelje: “Za svojega otroka si želim najboljše, zato mu uspeha ne priželim.” Provokativno, ni kaj! Preberite članek do konca.

Rafko Klemenčič, duhovnik, razmišlja o uspehu, ki je takrat, če sem del nečesa večjega: “Moj uspeh in plačilo bo, da bom videl sebe vzidanega v velik mozaik.”

Z Marcosom Finkom, izjemno uspešnim opernim pevcem, smo se pogovarjali o uspehu. Takole pravi mož, ki ima za seboj dve vrhunski karieri – akademsko in pevsko: “To so trenutki, ko si – uspešen ali neuspešen – pred ljudmi, ko jim moraš s pesmijo dati upanje, vero, jim vrniti dostojanstvo.”

Tole je samo nekaj izpostavljenih tem, revija Družina in Življenje pa prihaja k vam kar na štiridesetih straneh. Veliko lepega, koristnega, odnose-gradečega. Preberita jo.

Zahvala …

… odgovornemu uredniku Benjaminu Siterju in glavni urednici Meti Halas za ves vložen trud v revijo, celotni ekipi pa za kakovostne članke in fotografije. Veliko dobrega pisanja in fotografiranja vam želimo tudi v letu, ki prihaja.


Prelistajta in naročita – zase in tudi za prijatelje

Če revije še nimata, jo lahko tule prelistata (za listanje kliknita na naslovnico) in jo tule naročita. Če pa jo že imata in vama je všeč, lahko kakšen izvod podarita zakonskemu paru, za katerega se vama zdi, da bi jo rad prebiral in ju povabita, da se naročita.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja