Štefko Količ: Mož globoke vere, pogoste molitve in tisočerih idej

V nedeljsko jutro Anine nedelje smo vstopili z žalostjo v srcu, saj smo slišali, da se je poslovil hrvaški pevec Oliver Dragojević, ki je mnogim med nami vse življenje lepšal poletne dni.

Nič pa nas ni moglo pripraviti na grozljivo novico, ki je sledila. Nekaj po 12. uri je v Bovcu v letalski nesreči »h Gospodu poletel«, kot je povedala njegova žena Mateja, naš Štefko Količ – čudovit in predan mož, pozoren oče šestih otrok in obenem strasten letalec.

Štefko je bil mož globoke vere in pogoste molitve ter tisočerih idej. Vsi, ki smo prijateljevali z njim vse od leta 2003, ko sta se z Matejo pridružila DiŽ-u, smo ga poznali kot iskrenega, dobrotljivega in veselega moža, ki je vedno rad pomagal, kadar je kdo pomoč potreboval.

Kljub mnogim obveznostim in številčni družini sta z ženo Matejo nesebično darovala svoj čas in skozi leta vodila več zakonskih skupin, pričevala in mnoge pare navdihovala za gradnjo odnosov.

Pred leti se je Štefko z velikim zaupanjem v Božjo previdnost pogumno podal na samostojno podjetniško pot in tako s trdim delom vzdrževal številčno družino. Prav zaradi tega je sedaj družina ob njegovem nenadnem odhodu h Gospodu ostala v toliko večji stiski in negotovosti.

Ker ste nas mnogi že spraševali, če bomo zbirali finančno pomoč za družino Količ, vam sedaj sporočamo in vas vabimo, da vsi, ki želite prispevati in pomagati družini Količ, to storite tako, da svoj prostovoljni dar nakažete na TRR Župnijske Karitas Brežice.

 

Župnijska Karitas Brežice, Cesta prvih borcev 34, 8250 Brežice

TRR: SI56 0237 3009 2546 466(račun je odprt pri NLB)

Koda: CHAR

Sklic/referenca: SI99

POZOR! Na položnici pod namen nakazila obvezno napišite »Donacija družini Količ«.

 

Kdor želi zakonca Količ še bolje spoznati, pa naj (ponovno) prebere intervju, ki smo ga pred časom objavili v Reviji Družina in Življenje, obenem pa vam toplo priporočamo, da si vzamete čas in prisluhnete pričevanju, ki sta ga imela za starše prvoobhajancev septembra 2017 v Leskovcu pri Krškem:

 

Sodelavci DiŽ

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja