Skupaj, čeprav vsak na svojem koncu – nadaljevalni zoom seminar

,

Od petka, 26. novembra, do nedelje, 28. novembra, je potekal prvi nadaljevalni seminar za zakonce, ki smo ga izvedli preko Zoom-a. Dani in Vilma Siter sta ga vodila iz novega studia Družine in Življenja, ki se nahaja na sedežu Družine in Življenja v Krškem. Na seminarju se je zbralo skoraj 60 zakonskih parov, ki so iz zavetja svojih domov, nekateri pa tudi od kod drugod, prisluhnili petim nagovorom; s svojimi pričevanji in vtisi pa so seminar na sobotnem pogovornem večeru in nedeljski zaključni refleksiji oblikovali tudi sami.

Za tehnično izvedbo seminarja je skrbela ekipa sodelavcev, ki so pokrivali izvedbo na licu mesta, nepogrešljiva pa je bila tudi slavilna in molitvena podpora, s katero smo ves čas seminarja v vsako besedo in misel klicali Svetega Duha. In le-ta je obilno deloval. To je razbrati tudi iz vtisov, ki so jih po končanem seminarju podelili udeleženci:

  • »Zoom« seminar je bil zelo dobrodošel v času, ki je za naju zelo turbulenten. Bil je tudi kot zaključek praznovanja najine srebrne poroke in obenem v razmislek, kako in na kakšnih temeljih postaviti najino zvezo naprej. Kot vedno, pride seminar ob pravem času. Izkoristila sva možnost, da sva bila sama brez otrok, predvsem pa drug z drugim. V naju odmeva, da ne moreva spreminjati drug drugega, ampak da morava še bolj moliti drug za drugega in spreminjati sebe. Ob tej priložnosti najinih pogovorov sva ozavestila nekatere Božje dotike, katerim sicer rada pogosto rečeva, da to pa ni najino, to pa je Božja previdnost. Prepričana sva, da so taki trenutki vnaprej izmoljeni, čeprav je v času puščave težko priznati, da sam res ne zmoreš in da spet moraš začeti izročati. Najin sklep seminarja je, da morava še bolj izročati drug drugega v Božje roke. (Marija in Sandi)

  • Seminar sva komaj dočakala, saj sva se pred tem znašla v nekem mlačnem odnosu, ki nama je meglil pogled na drugega. Namenoma se ga nisva lotila reševati, saj sva računala, da ga bova s pomočjo nagovorov in nama ljubega DiŽ-evega občestva prezračila bolj “na globoko”. ? In sva ga! Vse bolj je jasno, da brez temelja (vsak zase) ne moreva najinega odnosa obdržati nad gladino z nobeno psihologijo, terapijo, lastnim trudom … Hvala ata in mama (tako vaju doživljava), da sta pred “davnimi leti” rekla svoj da! (Miran in Metka)

  • Tema seminarja je bila dobro izbrana, podkrepljena s pričevanji. Udeležencem je bila dana možnost sodelovanja in pričevanja. Časa med predavanji je bilo dovolj za pogovor. Nagovorjena sva bila, da je potrebno redno brati Božjo besedo in iz nje živeti. Iz lastne izkušnje potrjujeva, da Božja beseda daje moč in tolažbo v preizkušnjah. Hvala Vilmi in Daniju za izvirnost in iskrenost. (Alenka in Slavko)

  • Seminar naju je ponovno bolj zbližal, predvsem pričevanja so bila močna in iskrena. Zahvala Vilmi in Daniju za vajino vero in moč, stalno čuječnost in iskren odziv na vse naše priprošnje. Seveda bi se zahvalila tudi Tadeju za odlično glasbo ter ostalim DiŽ-evcem za podporo. Pogrešava pa objeme ter Erikin nasmeh, ko se srečamo. Opcija srečanj preko spletnih orodij nama zelo ustreza, saj je enostavno, ni potrebno urejati varstva otrok. (Mija in Luka)


Foto: Rok Černelič, Marjeta Bec in posnetek zaslona

1 reply

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja