Škof Saje blagoslovil studio Družine in Življenja (FOTO, VIDEO)

V sredo, 19. januarja, smo v prostorih Družine in Življenja v Krškem gostili novomeškega škofa Andreja Sajeta. Škof Saje je blagoslovil nove prostore DiŽ, v katerih je za potrebe snemanja oddaj, seminarjev, internih usposabljanj in drugih video vsebin nastal studio.

Dom mnogih družin

“Ko blagoslavljamo te prostore, blagoslavljamo dom vašega društva. Družina in Življenje je dom mnogih družin in za to vaše delo se vam zahvaljujem,” je ob blagoslovu povedal škof Saje.

Skušnjava človeka je, da bi se, ko mu gre dobro, ponašal s svojim delom in močmi. V trenutkih stiske pa človek prizna, da ne zmore in se spet obrne k Bogu. Škof Saje je poudaril, naj se ne zanašamo na svoje moči, na svoje mišice, temveč na Boga. Tudi trenutni čas epidemije je, čeprav nas preizkuša, priložnost za rast in prečiščenje naših vrednot.

Skupna prizadevanja

Po blagoslovu smo člani ekipe škofu Sajetu predstavili še delo DiŽ v preteklem obdobju ter načrte za prihodnost in si podelili, na katerih pastoralnih področjih Družina in Življenje že sodeluje v Cerkvi na Slovenskem. Vključili se bomo tudi v sinodalno dogajanje, z organizacijo srečanj, ki smo jih poimenovali Hodimo skupaj z Božjo besedo. Škofu Sajetu smo zagotovili našo molitveno podporo pri njegovem delu in se dali na razpolago za pomoč družinam in zakoncem, ki so v stiski in potrebujejo podporo pri gradnji odnosov.

Blagoslov smo prenašali v živo:


Prispevek pripravila: Marjeta Bec
Foto: Aleš Čerin
Video: Meta Halas


Oglejte si tudi fotografije:

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja